Rafalna paljba biologa

329

Košarkaši Biološkog fakulteta zabeležili su ubedljiv trijumf nad ekipom Fakulteta za fizičku hemiju, rezultatom 74:22 (23:2, 15:5, 14:4, 22:11) u okviru 12. vikenda SUUB lige. Biolozi su raznovrsnim napadačkim arsenalom maksimalno eksploatisali defanzivnu nemoć FFH-ovaca, a prednjačio je Ocokoljić sa 23 poena. U redovima poraženih, najefikasniji je bio Dabić sa 8 poena.

Finalni dan USSB

 

Biolozi su od starta zaigrali silovito, na krilima Ocokoljića, koji je od samog starta namestio ruku, ubacivši 12 poena u prvoj četvrtini. As Biološkog fakulteta je pogađao sa svih pozicija, ali napad nije bio jedini segment u kojem je pravio probleme protivničkoj ekipi. Ocokoljić je u ovom delu igre ukrao čak četiri lopte, iz kojih su kreirani laki poeni. Momci u beloj opremi su kontrolisali igru na obe polovine terena, tako da je pored napada i timska odbrana bila na visokom nivou. Tome ide u prilog podatak da je protivnik u moru haotičnih napada i čak 4 “er bola”, postigao svega 2 poena za prvih 8 minuta igre. Pored raspoloženog Ocokoljića, u ovoj četvrtini put do koša su pronalazili Rebrić, Kalinić i Đorđević, čime je već krajem prvog kvartala stečena prednost od preko 20 poena razlike.

U drugoj četvrtini je udarna pesnica biologa, Ocokoljić, “povukao ručnu”, ali ni to nije mnogo pomoglo FFH-ovcima da umanje rezultatski deficit. Indisponiranost u igri je i dalje bila prisutna, što su biolozi nastavili da koriste i povećavaju razliku. Stojević je bio najzapaženiji u ovom delu igre, postigavši 9 poena, uglavnom sa unutrašnjih pozicija. Takođe, veliki doprinos ubedljivoj razlici imala je timska igra Biološkog fakulteta, čiji su igrači u prvom poluvremenu ostvarili veliki broj asistiranih koševa, tako da su već nakon prve četvrtine momci sa Studentskog trga imali +31 (38:7).

Sastavi timova
Biološki fakultet     FFH    
5 F. Jeremić 12 D. Mladenović
6 M. Rebrić 7 A. Joksimović
7 M. Zbiljić 9 S. Andrić
10 K. Kalinić 10 M. Janković
13 N. Stojević 11 S. Gambiroča
12 N. Đorđević 8 N. Dabić
15 Đ. Ocokoljić 6 A. Čupić
13 J. Pekić
U drugom poluvremenu, Ocokoljić je nastavio tamo gde je stao u prvom. Pogoci sa poludistance i sa linije penala, doprinosili su produbljivanju krize unutar redova FFH-ovaca, koji ni u trećoj četvrtini nisu uspevali da poprave utisak. Napadačka disfunkcija imala je nastavak i u trećoj četvrtini, u kojoj su jedine poene za momke u plavoj opremi postigli Dabić i Gambiroča. Izuzev pomenutih igrača, ostatak tima nije uspevao da upiše poene, pored defanzivno raspoloženih biologa, koji su u ovom periodu ukrali čak 5 lopti i povisli prednost na +41 (52:11) pred poslednji kvartal.
Statistika
IME EKIPE    Biološki fakultet FFH
Poeni 74 22
Šut za 1p 9/17 2/6
Šut za 2p 28/42 7/18
Šut za 3p 3/12 2/19
Of. Skok 11 2
Def. skok 23 12
Asis. 17 7
Blokada 3 0
Iz.lopta 5 15
Uk.lopta 13 4
Poslednju četvrtinu, košarkaši Biološkog fakulteta rutinski su priveli kraju. U ovoj deonici, timska igra je posebno dobila na zamahu, u kojoj je čitava petorka dolazila do poena. Za to vreme, FFH je odigrao svoju najefikasniju četvrtinu, međutim, napadačka inferiornost njegoviuh članova, prisutna tokom čitavog meča nije jenjavala ni u poslednjem kvartalu. Stanje na terenu tokom čitavog meča, odavalo je utisak lakšeg treninga za biologe, koji su na kraju zabeležili ubedljiv trijumf – 74:22.

 

MVP meča, Đorđe Ocokoljić, smatra da je dobar start bio ključan za trijumf. “Dobro smo otvorili utakmicu, što nam je pomoglo u nastavku. Očekivali smo pobedu u ovom meču, što smo i ostvarili, tako da bih čestitao saigračima na dobroj partiji i protivniku na fer i korektnoj igri”, konstatovao je Ocokoljić.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON pokazao karakter
Naredni tekstŠumari nadigrali FON
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.