Radulovićeva raspoložena u pobedi FON-a nad Singidunumom

1235

Rukometašice Fakulteta organizacionih nauka pobedile su koleginice sa Univerziteta Singidunum rezultatom 20:18 (12:9) u okviru prvog kola Lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Rano stečenu prednost igračice FON-a održavale su čitavim tokom meča i sasvim zasluženo došle do trijumfa u sali Zavoda za sport na Košutnjaku.

Finalni dan USSB

 

Furiozno su započele meč rukometašice FON-a i nakon manje od tri minuta igre imale prednost od pet golova. Singidunum nije imao rešenja, pre svega u napadu u uvodnim minutima i čak četiri puta su izgubile loptu dozvolivši rivalu kontra-napade. Mihailovićeva je iz jednog takvog otvorila meč, dok je iz organizovane akcije Aćinova povisila na 2:0. Radulovićeva je povukla još dve kontre, dok je na 5:0 povisila Tasićeva. Prvi pogodak na drugom kraju terena dala je Krstićeva, a ubrzo je usledio i drugi pošto je Svilarova zatresla mrežu. Ritam se smirio, ali odbrane nisu najbolje funkcionisale. Do jedanaestog minuta Radulovićeva je upisala još dva gola između kojih je još jednom precizna bila i Svilarova (7:3). Nikolićeva je vratila plus pet, međutim dve uzastopne akcije iskoristila je Krstićeva na poziciji pivota i ponovo vratila Singidunum u život. Posle drugog gola Aćinove usledio je period lepih poteza. Prvo je Raškovićeva sjajno pronašla put do mreže sa levog krila, zatim je sa iste pozicije na drugoj strani Aćinova lobovala Ilićevu da bi na kraju Arsenovićeva sa distance pogodila sam ugao (10:7). Raškovićeva i Radulovićeva su razmenile još po dva gola i na odmor se otišlo sa prednošću FON-a od tri gola (12:9).

Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Fakultet organizacionih nauka
1 Milica Ilić (g) 12 Jana Vasiljević (g)
2 Vanja Rašković 6g 3 Nevena Nikolić 1g
4 Ana Svilar 3g 4 Milica Ljubojević
6 Jovana Jovanović 6 Marija Tasić 3g
8 Anđela Vranješ 7 Danica Aćin 3g
9 Jovana Zuvić 8 Miona Marković
10 Anja Arsenović 2g 9 Nataša Radulović 11g
11 Ivana Krstić 7g 13 Ivana Mihailović 2g
13 Minja Anđelkoski
27 Marija Nonković

Drugo poluvreme započeto je odbranama Ilićeve koje su podigle ekipu Singidunuma. Ljubojevićeva je zaradila isključenje kod FON-a što su protivnice iskoristile na najbolji način i preko Raškovićeve sa sedam metara i Krstićeve smanjile na minus jedan (12:11). Arsenovićeva je takođe dobila isključenje na dva minuta, ali FON nije to materijalizovao na najbolji način. Na gol Tasićeve odgovor je imala Krstićeva, dok je istom merom Radulovićevoj uzvratila Svilarova (14:13). Iste igračice vratile su vođstvo od tri timu iz Jove Ilića da bi na osam minuta do kraja Raškovićeva smanjila na 16:14. Tada je FON i definitivno prelomio susret. Prvo je asistenciju Tasićeve iskoristila Mihailovićeva, a potom su usledile nove dve brze kontre Radulovićeve koje ona nije propustila da realizuje (19:14). Nije se predavao Singidunum i na dva minuta do kraja uspele su da smanje na 19:17, međutim sve dileme otklonila je sjajna Radulovićeva. Konačnih 20:18 postavila je Arsenovićeva.

Statistika
Statistika: Univerzitet Singidunum Fakultet organizacionih nauka
 Golovi 18 20
Promašaji 3 6
Odbrane 4 5
Izgubljene lopte 15 9
Sedmerci 1/1 1/2
Isključenja 1 1
Žuti kartoni / 2
Crveni kartoni / /

Nezaustavljiva je bila rukometašica Fakulteta organizacionih nauka Nataša Radulović koja je ubeležila čak 11 pogodaka. Na drugoj strani kod Univerziteta Singidunum istakle su se Ivana Krstić sa sedam i Vanja Rašković sa 6 golova.

Nataša Radulović je istakla da je zadovoljna kako su odigrale s obzirom da je takmičenje tek počelo i dodala: „Čestitala bih protivnicama na fer i sportskoj igri. Nadam se da ćemo moći malo bolje da se pripremimo za naredne utakmice kako bismo povećale gol-razliku“ , iskrena je Radulovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB