Radović pogurala mašinu

164

Košarkašice Mašinskog fakulteta savladale su ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 42:25 (5:8, 15:5, 9:7, 13:5) u okviru 13. vikenda SUUB lige. Izabranice Nikole Repca nisu blistale u prvoj četvrtini, ali su zahvaljujući odličnoj odbrani u nastavku i raspoloženoj Marini Radović, koja je ubacila 19 poena, ipak obezbedile trijumf.

 

Ako se pogleda prva četvrtina i ostatak utakmice, stiče se utisak da su na mestu Mašinskog fakulteta viđene dve dijametralno suprotne ekipe. Aktuelne osvajačice bronze imale su ozbiljan problem sa organizacijom napada. Loš protok lopte, dekoncentracija i nerezonski šutevi, obeležili su njihovu igru u prvoj četvrtini. Čučukov i društvo su nastojale to da kazne, ali ni njihova realizacija nije bila na visokom nivou. Sporadični pogoci Čučukove i trojka Stankovićeve, razbili su monotoniju. Tandem Mašinskog fakulteta, Ljiljak-Radović je uzvratio pogocima sa poludistance, čime je obezbedio egal pred drugi kvartal.

U drugoj četvrtini, mašinke su odigrale sjajnu timsku odbranu na perimetru, čime su u velikoj meri sabotirale napad pravnica, čija je osnova tokom čitavog meča bio šut spolja. Od tog momenta okolnosti su išle na ruku ekipi iz bulevara Kralja Aleksandra. Izabranice Nikole Repca, eksploatisale su odličnu igru u odbrani trojkom Drakulićeve i pogocima sa poludistance Marine Radović i Maje Ljiljak, čime su preokrenule rezultat do odlaska na odmor (20:13).

U drugoj četvrtini je na obe strane vođena rovovska borba za svaki poen. Radović i Adamović su početkom treće četvrtine prvi put na meču odvele svoju ekipu na dvocifrenu razliku (24:13). Ipak, koncentracija mašinki je na trenutke popuštala, što je za posledicu imalo par olako prodatih lopti, koje pravnice nisu optimalno iskoristile, čekajući prve poene u drugom poluvremenu skoro četiri minuta. S obzirom da nisu iskoristile sporadične pometnje u redovima protivnika, ekspresno su kažnjene u poslednjih osam minuta.

Sastavi timova
U poslednjoj četvrtini, devojke sa Mašinskog fakulteta su ponovo podigle pripravnost u svim segmentima igre, čime su sve dileme oko pitanja pobednika otklonjene. Odbrana na šutu je ponovo dobila na zamahu, što najbolje pokazuje podatak da je ekipa Pravnog fakulteta do kraja meča postigla samo jedan poodak iz igre. Na drugoj polovini terena, Marina Radović je podesila nišanske sprave, ubacivši 11 poena u ovoj četvrtini, od toga tri trojke, a njena egzekucija sa linije 6, 75 potvrdila je ubedljiv trijumf zasad jedine neporažene ekipe u grupi B.
Statistika
MVP meča, Marina Radović zadovoljna je ishodom nakon slabije prve četvrtine. “Bilo je zaista gusto u prvoj četvrtini, ali smo dobrom odbranom i pravovremenim pogocima uspele da zabeležimo pobedu”, konstatovala je Radović.

Fejsbuk komentari