Pustahija zakucao pobedu FSFV-a

1029

U okviru SUUB lige košarkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje savladali su kolege sa Arhitektonskog fakulteta rezultatom 56:33 (18:8, 15:9, 9:3, 14:13).  Najzapaženiji igrač utakmice bio je Đorđe Pustahija sa 19 koševa.

Finalni dan USSB

 

Pobednička ekipa je otvorila igru serijom zakucavanja Đorđa Pustahije. Još u prvim minutama držali su protivnike na nuli. Arhitektonski fakultet svoje prve poene je upisao tek posle dva minuta igre, slobodnim bacanjima Pešića. Košarkaši FSFV-a dobrom odbranom nisu dozvolili protivniku da uopšte realizuje svoje napade. U napadu su sve vreme pogađali na drugoj strani i završili prvi deo meča sa znatnom razlikom (18:8). U prvoj četvrtini su se pored MVP-a utakmice, istakli Žilović i Jovanović sa četiri poena i dve asistencije, odnosno pet poena i jednom asistencijom. Milenković je na drugoj strani imao četiri poena.

I u drugoj četvrtini je FSFV bio dominantniji. Posle kraće pauze bilo je izmena u timu, ali je taktika ostala ista. Dobrim asistencijama nisu imali problema da uspešno realizuju svoje napade. Arhitektura se posle zatraženog tajm-auta  probudila i uspela u ovoj četvrtini da upiše dve pogođene trojke. To nije mnogo ugrozilo rezultat košarkaša sa Košutnjaka (33:17) , jer je Badovinac upisao 10 poena u poslednjim minutima pogocima za tri i slobodnim bacanjem.

Şastavi timova
Arhitektektonski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Popović Dimić
Stanić Rajković
Delić Žigić
Dragović Jakovljević
Pešić Drljan
Čulić Badovinac
Milenković Pustahija
Milić Žilović
Bugarčić Jovanović
Druga polovina igre je bila dosta sporija i igralo se više iz kontranapada sa obe strane. Uz dosta izgubljenih lopti Arhitektura je uspela da upiše tri koša, dok je FSFV bio uspešniji sa devet pogodaka. Što se utakmica približavala kraju to je bilo više grešaka i pad koncentracije sa obe strane. Arhitektura je najviše poena upisala u poslednjoj četvrtini (13), dok je FSFV bio za koš bolji (14) i završio utakmicu ubedljivim rezultatom 56:33.

Statistika
FSFV Arhitektura
Poeni 56 33
Šut za 1p 4\ 6 6\7
Šut za 2p 17\31 12\26
Šut za 3p 6\19 1\8
Defanzivni skokovi 9 5
Ofanzivni skokovi 10 4
Asistencije 7 3
Blokade 3 2
Izgubljene lopte 6 8
Ukradene lopte 5 2

Najzapaženiji igrač utakmice Đorđe Pustahije bio je zadovoljan igrom svojih saigrača. ,,Od samog starta smo igrali agresivno, kao i iz kontra napada na kojoj smo ostvarili prednost i to smo držali do kraja utakmice. Veoma sam srećan zbog pobede i nadam se da ćemo ovaj tempo držati do kraja” , rekao je Pustahija.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTesna pobeda Bezbednosti
Naredni tekstAkademija poslovnih studija sigurna protiv Vojne
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.