Prvi zvanični turnir studenata Beograda u basketu 3×3

2021

Univerzitetski sportski savez Beograda organizuje turnir u basketu 3×3. Zvanično takmičenje u ovom sportu održava se prvi put u istoriji studentskog sporta u Srbiji.

Finalni dan USSB

 

Studentski sport bogatiji je za još jedno zvanično takmičenje. Srpska reprezentacija u basketu 3×3 je aktuelni svetski šampion, a zlato su osvojili i 2016. i 2012. godine. Naši klubovi beleže odlične rezultate na turnirima širom sveta te je došlo vreme da se zvanično takmiče i studenti. Turnir će biti održan 22. i 23. maja na terenima Ade Ciganlije. Za titulu prvog osvajača studentskog turnira u basketu boriće se studenti i studentkinje sa teritorije Beograda. Potrebno je da svi članovi tima budu sa iste visokoškolske ustanove. Studenti bilo koje  ustanove, fakulteta, akademije, visoke škole, privatnog fakulteta ili doma, mogu prijaviti neograničen broj ekipa.

Ljubomir Marković, predstavnik  USSB-a kaže da su basket kao nov sport izabrali jer je u velikoj ekspanziji i postao je olimpijska disciplina. “Među 10 najboljih svetskih timova nalaze se čak tri iz Srbije. Kod mladih vlada veliko interesovanje za ovaj sport, te smo došli na ideju da organizujemo prvi turnir za studentkinje i studente. Želeo bih da napomenem da neće biti novčanih nagrada, već se igra za prestižan naslov prvog šampiona u istoriji basketa za studentkinje i studente“, rekao je Marković

Pozivamo vas da prijavite ekipe, ali i da kao publika podržite kolege. Budite deo istorije i ispratite ko će biti prvi šampion studentskog turnira u basketu 3×3.

Rok za prijavu  je ponedeljak 21. maj do 14 casova.
Kontakti: Ljubomir Marković 065/9022376
Nikola Maljković 069/4434212
Svakog radnog dana od 10:00 do 20:00h.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIndeksi iz Zelene šume
Naredni tekstIKT u uzbudljivoj završnici do još jednog finala
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs