Prvenstvo Evrope u rukometu iz očiju studenata (Drugi deo)

344

Na rukometnom prvenstvu Evrope koje se igra u Hrvatskoj završena je prva faza takmičenja po grupama. Od večeras sledi nastavak u koji su se plasirale prve tri ekipe svake grupe, a sistem je takav da će se od četiri početne sada formirati dve nove grupe. Studenti Andrija Krivokapić kapiten Rudarsko-Geološkog fakulteta i Nebojša Prčetić iz rukometne ekipe Saobraćajnog fakulteta komentarisali su za Sportindeks tok prvenstva.

Finalni dan USSB

Nakon završene grupne faze, šta mislite o ekipama koje su prošle dalje takmičenje?

Nebojša Prčetić: Mislim da su Norvežani najviše pokazali iz naše grupe iako su nesrećno uzgubili od Francuza. Najvise me je iznenadila Makedonija koja verovatno igra poslednji put sa Kirilom Lazarovom.

Andrija Krivokapić: Ekipe koje su prošle bile su i favoriti za dalji krug, tako da nema iznenadjenja.

Koji duel u nastavku izdvajate kao mogući najneizvesniji?

Nebojša: Norveška i Hrvatska i Norveška i Švedska će biti najneizvesniji jer će se odlučivati o polufinalu.

Andrija: Hrvatska-Francuska će biti zanimljiv meč

Za koje ekipe smatrate da mogu do medalje?

Nebojša: Hrvatska bi trebalo, kao domaćin, da bude veliki favorit za osvajanje prvenstva. Najveći protivnik će im biti sjajna Francuska koja godinama unazad zauzima mesto na evropskom i svetskom postolju. Norveška je podmladila reptezentaciju, igraju veoma moderan rukomet i takođe su veliki favorit za osvajanje medalje. Veliki problem za Hrvate i Norvežane predstavlja to što u drugu grupu prenose 2 boda za razliku od Francuske i Švedske koje nose 4.

Andrija: Hrvatska je glavni favorit kao domacin, tu je Francuska koja je najbolja ekipa u poslednjih 10 godina, zatim Nemačka…
Šta mislite o našoj reprezentaciji, kakve su njene šanse u nastavku?
Nebojša: Očekujem da će Srbija pobediti Belorusiju. Protiv Francuske i Norveške ih čekaju jako teške utakmice za koje moraju spremiti jaku odbranu i bazirati igru na efikasnom napadu i postizanju lakih golova. S obzirom na to da je došlo do smene generacije u našim redovima, naša reprezentacija je svakako ispunila svoj cilj prolaskom u drugu fazu takmičenja.
Andrija: Što se tiče naše reprezentacije, mislim da je ovo maksimumum jer su pokazali lošu igru.
U drugu fazu su se plasirale sledeće ekipe: Grupa A: Švedska, Francuska, Hrvatska, Norveška, Belorusija i Srbija
Grupa B: Makedonija, Španija, Danska, Nemačka, Češka i Slovenija
Svoj prvi meč u drugoj fazi Srbija igra večeras protiv Norveške.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB