Prva pobeda za Veterinare

208

Košarkaši Fakulteta za veterinarsku medicinu savladali su kolege sa Pravnog fakulteta rezultatom 58:52 (12:9, 16:10, 8:14, 22:19) u okviru drugog kola SUUB lige. Sekund pre kraja pobedu Veterinara potvrdio je Tarnaris  pogotkom van linije 6,75.

Finalni dan USSB

Obe ekipe ušle su nesigurno u utakmicu, pa su, nakon nekoliko neiskorišćenih napada, do prvih poena došli sa linije penala. Potpuno izjednačenu igru videli smo u prvoj deonici, ali je Veterina svoju prednost imala u vidu defanzivnog skoka i Tarnarisa P. Sredinom kvartala, nakon solo prodora Rašete  i pogotka za dva poena, Pravnici su prišli na poen zaostatka (5:6), ali su Veterinari uzvratili sa dve trojke, a precizni su bili Savić i Tarnaris. Na pauzu se otišlo sa tri poena prednosti u korist košarkaša Veterinarskog fakulteta (12:9).

Sastavi timova
Pravni fakultet Fakultet veterinarske medicine
4 Nikolić A.  5 Gojić B.
 5 Rašeta A.  10 Radosavljević P.
 6 Vujović S.  11 Kiković A.
 7 Gudžulić S.  12 Tarnaris P.
 8 Baltić J.  23 Trifunović V.
9 Milisavljević O.  9 Tarnaris A.
10 Miljković A.  15 Railić P.
11 Terzić M.  51 Milić U.
12 Savić D.  14 Šibalić D.
 17 Lazić N.  50 Savić P.
 14 Šaponjić P.  13 Milosavljević M.
 15 Zečević S.

Nešto efikasniju igru videli smo u nastavku utakmice. Do sredine deonice ekipa Veterine održavala je konstantnu prednost od tri ili četiri poena, da bi usledio tajm-aut Pravnog fakulteta kada je ta prednost porasla na šest poena (21:15). Mali predah nije urodio plodom kada je u pitanju igra Pravnika, te su do kraja četvrtine Veterinari povećali prednost na devet poena. Precizni su bili Kiković, Šibalić i Milić (28:19).

Znatno bolju igru pružili su košarkaši Pravnog u trećem periodu. Zečević je pogotkom na samom startu “povukao” svoju ekipu, pa su mu se u napadu pridružili i Gudžulić, Baltić i Milisavljević, koji su tako zaostatak sveli na samo dva poena (30:32). Čvrstom igrom u odbrani uspeli su da svedu Veterinare na svega osam poena u ovom kvartalu, ali je njihovu mini-seriju prekinuo Trifunović i to pogotkom sa linije 6,75. Još jedan poen sa linije penala dodao je Radosavljević, pa ekipa Veterine odlazi ma odmor sa tri poena prednosti (36:33).

Statistika
Pravni fakultet Fakultet veterinarske medicine
Poeni 52 58
Šut za 1p 8/12 5/13
Šut za 2p 16/28 13/24
Šut za 3p 3/15 9/18
Defanzivni skokovi 2 9
Ofanzivni skokovi 3 3
Asistencije 2 2
Blokade 1 /
Izgubljene lopte 8 10
Ukradene lopte 8 4

Sa pet vezanih poena Kikovića otvoren je poslednji period igre, ali su Pravnici umeli da uzvrate preko Savića i Gudžulića. Nakon trojke Tarnarisa P. Veterinari su se ponovo rezultatski odlepili, nakon čega je usledio tajm-aut njihovih protivnika. Po povratku na teren, napad Pravnog fakulteta je ponovo funkcionisao, te su se poenima Gudžulića i Baltića približili na četiri poena zaostatka (48:52). Ipak,  do kraja utakmice Veterinari su odigrali koncentrisano i uspeli da sačuvaju prednost, a tačku na ovaj meč stavio je Tarnaris A. pogotkom sa distance (58:52).

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Fakulteta veterinarske medicine, Kiković, koji je upisao 15 poena a pratio ga je košarkaš Pravnog fakulteta, Gudžulić, koji je postigao dva poena manje.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVIŠER derbi protiv IKT
Naredni tekstEkonomisti deklasirali Učitelje
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.