Prva pobeda za Šumare

226

Košarkaši Šumarskog fakulteta zabeležili su pobedu u drugom kolu SUUB lige savladavši Fakultet bezbednosti rezultatom 60:56 (15:14, 13:14, 14:7, 18:21). Do prvog trijumfa Šumari su  stigli zahvaljujući odličnoj igri u trećoj deonici, kada su stekli najveću prednost i uspeli da je očuvaju do kraja meča.

Finalni dan USSB

Poenima Marjanovića ekipa Šumarskog fakulteta došla je do poćetnog vođstva i održavala je do sredine deonice, kada su njihovi protivnici vezali dve trojke i preuzeli vođstvo (10:8), prvi put na utakmici. Uz izjednačenu skok igru, Šumari su imali koju izgubljenu loptu više, ali košarkaši Fakulteta abezbednosti to nisu umeli da iskoriste. Šumarski fakultet bio je polovičnog uspeha na liniji penala, ali uz dobar procenat šuta za dva poena uspeli su da na odmor odu sa minimalnom prednošću (15:14).

Statistika
Šumarski fakultet Fakultet bezbednosti
Poeni 60 56
Šut za 1p 5/11 7/10
Šut za 2p 23/34 17/19
Šut za 3p 3/11 7/16
Defanzivni skokovi 3 2
Ofanzivni skokovi 4 4
Asistencije 3 2
Blokade 1 /
Izgubljene lopte 6 7
Ukradene lopte 5 4

Ponovo su momci sa Fakulteta bezbednosti bili bolji u šutu sa distance, a umeli su i da iskoriste i izgubljene lopte svojih protivnika.  Nakon kontre i pogotka za dva poena, usledilo je nekoliko izgubljenih lopti košarkaša Šumarskog, a vrlo brzo i rezultatsko izjednačenje. Trojkom uz faul, ekipa Bezbednosti došla je do 28:28 i pri tom rezultatu otišli na odmor. Nešto bolju igru košarkaša Šumarskog videli smo u trećem periodu. Nakon ukradene lopte i istrčane kontre, lagano zakucavanje imao je Marjanović, a ishitrene šuteve Bezbednjaka umeli su da kazne, te su poenima ponovo Marjanovića i Šakotića povećali svoju prednost na sedam poena (42:35). Sad druge strane, šut sa distance i poludistance košarkaša Bezbednosti nije funkcionisao u ovom delu igre, pa su upisali svega sedam poena.

Sastavi timova
Šumarski fakultet Fakultet bezbednosti
2 Bajić D.  Mihailović
3 Basta V.  Paunović
 0 Gojić L.   Marković P.
 7 Pribić N.   Stojadinović
 8 Marjanović Ž.   Papić
11 Marić N.   Štrbac
13 Šakotić S.  Marković Đ.
14 Vukomanović U.   Banjević

Najuzbudljiviju igru videli smo u poslednjem kvartalu, iako ekipia Šumarskog nije prepuštala vođstvo svojim protivnicima. Razigrali su se Šumari, pa je nakon ukradene lopte, Marjanović zabeležio zakucavanje i osigurao prednost svoje ekipe. Ipak, ekipa Bezbednosti nije posustajala ni u jednom trenutku, pa su tako u ovoj četvrtini ubacili najveći broj poena. Sa druge strane, Pribić i Marjanović preizeli su glavne uloge u napadu Šumarskog fakulteta i dodali 12 poena za konačnih 60:56.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Šumarskog, Marjanović, koji je zabeležio 18 poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMatematičari nastavili pobednički niz
Naredni tekstPravnice podučavale učiteljice
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.