Pobeda FON-a

2187

Fakultet organizacionih nauka upisao je prvu pobedu na kupu studentkinja i studenata Beograda u odbojci savladavši kolege sa Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije rezultatom 2:0 (25:23, 25:22). FON su predvodili Vereš (8) i Dobrijević(8), dok je na suprotnoj strani Ivanović zabeležio pet poena.

Finalni dan USSB

 

Igrači FON-a bolje su otvorili meč i sa uspehom održavali blagu prednost do rezultata 15:13, a potom su odbojkaši IKT-a u naredna dva poena iskoristili greške protivnika za izjednačenje (15:15). Nakon uspešnog plasiranja Kašića iz zone dva IKT je prešao u vođstvo (15:16). U nastavku se igralo poen za poen, pa je pri rezultatu 22:23 ključnu ulogu odigrao Dobrijević uspešnom realizacijom prvog tempa za egal rezultat. Usledila su još dva poena FON-a što je bilo sasvim dovoljno za osvajanje prvog seta rezultatom 25:23.

Spisak igrača
FON Visoka škola za IKT
1 Vuksanović 5 Ivanović (C)
2 Jeković 7 Kašić
3 Dobrijević 9 Sabo
4 Vujić (L) 11 Pavlović
12 Glavinić 12 Obućina
13 Paravinja (C) 15 Pilić
14 Vereš 13 Martinović (L)
7 Vukosavljević

Nešto duži poeni obeležili su početak drugog seta. Obe ekipe smanjile su greške iz igre, ali povećale broj servis grešaka. IKT je prikazao organizovaniju igru u prvom periodu drugog seta što je igrače FON-a primoralo da pozovu tajm-aut pri rezultatu 9:12. Nakon pauze odbojkaši sa Voždovca konsolidovali su svoje redove i poenima Dobrijević prešli u vođstvo (14:13). Vereš je iz ekipe FON-a nastavio da održava prednost iz zone dva. Pri rezultatu 20:18 igrači IKT-a zatražili su tajm-aut, ali ni nakon dogovora nisu uspeli da prikažu bolju igru. Kako bi prekinuli uspešnu seriju servisa protivnika (23:19) IKT je ponovo zatražio prekid igre. Kratka pauza nije pomela Radovića iz redova FON-a koji je upisao as servis za prvu meč loptu. Usledio je pad koncentracije u ekipi FON-a, pa su sa uspehom realizovali tek četvrtu meč loptu kako bi slavili rezultatom 25:22.

Statistika
STATISTIKA FON Visoka škola za IKT
Poeni iz igre 20 11
Poeni iz bloka 6 4
As servisi 5 6
Greške iz igre 19 14
Servis greške 5 5

Nakon pobede igrač FON-a Lazar Glavinić čestitao je protivnicima na fer borbi i kratko prokomentarisao trijumf. „Drugačiji sastav ekipe, polako se uklapamo. Tek je početak godine. Mislim da je ključan razlog za pobedu bio dodatak inspiracije koji ne bih da pomenem, ali bilo je dobro i zadovoljni smo“, zaključio je Glavinić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB