Prva pobeda farmaceuta!

687

Novoformirana ekipa Farmaceutskog fakulteta uspesno je startovala u nastavku sezone. Posle velike borbe, farmaceuti su savladali ekipu Arhitektonskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:21, 22:25, 15:12) u okviru odbojkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Grujić je bio efikasan u napadu, beležio je poene iz bloka, ali i sa servis linije, pa je sa osvojenih 13 poena bio MVP ovog susreta.

Finalni dan USSB

 

Ekipa Arhitektonskog fakulteta je bolje otvorila meč: uz uspešan napad Šuljagića i blokove kapitena Antonijevića i srednjeg blokera Milovanovića, arhitekte su povele sa 3:0. Međutim, farmaceuti su iskoristili nekoliko grešaka protivnika, bili su precizniji u napadu i sa servis linije, pa su izjednačili na 8:8. Dugo se igralo poen za poen. Pri rezultatu 13:13 Blagojević je poremetio prijem arhitekata, a to je omogućilo Grujiću da iskoristi kontre i stekne prednost za farmaceute koju su do kraja seta samo uvećavali. Finišprvog seta obeležila je slabija igra na obe strane – arhitekte nisu pokazale dobru igru u polju, a farmaceuti su pravili greške i iz bloka. Nakon tajm-auta farmaceuti su ponovo nametnuli svoj ritam igre. Jevtić, Rakić i tehničar Blagojević uspešno su realizovali akcije svog tima, a prvi set je završen rezultatom 25:21.

Drugi set je doneo više neizvesnosti nego što se moglo naslutiti. Arhitekte su zaigrale opuštenije, diktirali su ritam, prikazali raznovrsniju igru i iskoristili rezultatsku prednost sa početka drugog perioda igre. Upisivali su serije poena, a farmaceuti su ih pratili i izjednačavali. Duga razmena odigrana je pri rezultatu 15:9 za ekipu Arhitektonskog fakulteta –farmaceuti su bili na mestu, dobro su štitili svoj blok, pa Milovanović napadom kroz sredinu nije uspeo da uveća prednost svoje ekipe, ali to je učinio Antonijević iz kontre. Servis Milovanovića pomerio je prijem farmaceuta, Grujić se snašao na mreži, a drugu šansu je uspešno iskoristio i prvim tempom doneo izjednačenje farmaceutima (19:19). Jevtić nije bio precizan na servisu, kapiten arhitekata je to iskoristio i sa tri uspešna napada iz zone četiri rešio ovaj set u korist svoje ekipe.

Sastavi timova
Farmaceutskifakultet Arhitektonskifakultet
1 Blagojević N. 2 Uskoković P.
2 Grujić D. 4 Šuljagić
5 Arsić S. 6 Obradović M.
8 Blagojević I. 10 Milovanović B.
17 Rakić B. 14 Prostran N.
18Jevtić M. 19Antonijević N.
21 Stankovic N. 5 Obradović M.
6 Jevtić S. (L)
Treći set je protekao u igri poen za poen. Obe ekipe su pokazale veliku požrtvovanost, nije bilo lakih poena. Farmaceuti su prvi stekli minimalnu rezultatsku prednost, a nakon promene strana su je vešto čuvali i uvećavali. Pad koncentracije u igri arhitekata bio je očigledan, grešili su sa servis linije, pa je tako i završena utakmica.
Statistika
Farmaceutskifakultet Arhitektonskifakultet
Poeniizigre 24 25
Poeniizbloka 3 4
As servis 7 1
Greškeizigre 13 15
Greškeizbloka 3 3
Servisgreške 12 10
Kapiten odbojkaša Farmaceutskog fakulteta, Miroslav Jevtić, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, konstatujući da se nada da će ova pobeda biti odskočna daska za još bolje partije. “Mi smo mlada ekipa, prošle godine smo se oformili i ovo nam je prva pobeda. Prošle godine smo bili na početku,bilo je oscilacija. Ove sezone smo u jakoj grupi, pa je Arhitektonski fakultet onaj protiv kog smo mogli očekivati dobar rezultat. Prošle godine smo takođe bili egal, ali su oni odneli pobedu. Nadam se da je ovo početak naših dobrih rezultata, verujem u ove momke. Druženje je ono što nas krasi, pa sve ostalo”, zaključio je Jevtić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVeterinari bolji od filologa
Naredni tekstMašinski rutinski do trijumfa
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.