Presuda je doneta – Pravni će braniti titulu

599

Odbojkaši Pravnog fakulteta ubedljivo su savladali ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 3:0 (25:22, 25:16, 25:18) i tako se plasirali u finale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Misija odbrane titule Pravnog fakulteta se privodi kraju, a najteža prepreka ih čeka u finalu – ekipa FSFV-a.

Finalni dan USSB

 

Igru poen za poen sa početka susreta prekinuo je Đurić koji je upisao dva precizna napada preko sredine i tako doneo Pravnom minimalnu prednost (4:3). FON je imao problema da organizuje dobar napad, a izostala je i preciznost sa servis linije. Pravni je loš momentum protivnika znao da iskoristi, pa je uz napad kapitena i dva visoka bloka Cekića, poveo 11:7 i primorao FON da zatraži prvi timski tajm-aut na utakmici. Nakon pauze, dvojni blok Ristića i Cekića, koji je bio precizan i u napadu, doveo je Pravni do 14:9. U listu poentera upisao se i Banduka nakon mirnog dodavanja Obrenovića (17:10). Glavinić nije imao problema da realizuje napad nakon dobrog prijema Lazarević Marka koji je bio precizan i sa servis linije i tako doveo FON na -5 (16:21). Pravni je tajm-autom pokušao da preseče ritam protivnika, ali Vereš i Burić su bili spremni za napad, a Cekić je osvojio jedini poen za pravnike koji su morali ponovo da zatraže pauzu (23:20). U nastavku, Đurić je blokom doneo prvu set loptu Pravnom fakultetu, a Marjanović ju je snažnim napadom i realizovao (25:22).

Pravnici su drugi set krenuli silovito serijom od 13:4 i tako napravili veliki korak ka osvajanju i ovog perioda igre. Najzaslužniji za ovaj furiozni start bili su pre svih kapiten Ristić i Banduka sa po tri postignuta poena. Na drugoj strani odbojkašima FON-a ništa nije polazilo za rukom, njihovi napadi nisu bili toliko snažni i precizni tako da su odbojkaši Pravnog fakulteta osvajali dosta poena iz kontranapada. Drugi deo seta je protekao u održavanju prednosti odbojkaša iz Bulevara kralja Aleksandra, dok je ekipa FON-a uvela drugu postavu i pokušala da odmori nosioce igre za treći set. Banduka je nastavio da vuče svoju ekipu ka dupliranju prednosti i sa dodatna tri poena bio najefikasniji u ovom setu, a na drugoj strani Timotijević je uspešno realizovao dva prva napada. Na kraju rezultat je iznosio 25:16 u korist ekipe Pravnog.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Pravni fakultet
12 Glavinić L. 7 Ristić N.
15 Vlašković N (L) 15 Obrenović N. (L)
16 Novaković A. (L) 8 Banduka N.
1 Kuljaj B. 9 Kozić V.
2 Lazarević M. 11 Đurić S.
3 Lazarević S. 12 Ivanović O.
7 Lazić J. 3 Cekić B.
8 Timotijević N. 5 Dragić N.
10 Čolić D. 14 Marjanović P.
11 Burić B.
13 Paravinja
14 Vereš M.
Start trećeg perioda igre pripao je odbojkašima FON-a koji su, nakon nekoliko dobrih napada Marka Lazarevića i Vereša, kapitena koji je bio spreman i u bloku, poveli 7:3. Pravni je strpljivo čekao šansu iz kontranapada, a izjednačenje je doneo Marjanović nakon lošeg prijema protivnika (10:10). Cekić, Ristić i Marjanović napravili su seriju blokova za 13:10 i stekli prednost koju su čuvali i uvećavali do kraja susreta. Vereš je pokušao snažnim napadima i preciznim servisima da povuče svoju ekipu, ali je ovoga puta pomoć saigrača izostala. Đurić je upisao još jedan blok (21:16), FON je nastavio sa neiznuđenim greškama, a konačan rezultat je postavio tehničar Kozić (25:18).
Statistika
Fakultet organizacionih nauka Pravni fakultet
Poeni iz igre 24 29
Greške iz igre 21 8
Poeni iz bloka 6 10
As servis 5 6
Servis greške 9 13
Greške iz bloka / /
Nakon plasmana u finale, kapiten Nemanja Ristić rekao je da je očekivao veći otpor protivnika. „Očekivali smo težu utakmicu s obzirom na srazmeran kvalitet ekipa. Okrećemo se DIF-u protiv kog smo prošle godine igrali polufinale. Bila je veoma teška utakmica, a oba seta su igrana na razliku. Pripremićemo se što bolje u nadi da ćemo uspeti da odbranimo titulu”, zaključio je Ristić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst„Forest“ osvojio SF3x3 turnir
Naredni tekstŠćekićeva “kirija” za titulu
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.