Prekovićeva na krovu sveta!

490

Na Svetskom prvenstvu u karateu koje je održano Madridu, Jovana Preković je u finalu u kategoriji do 61 kg savladala kineskinju Jin Šjaojan rezultatom 8:5 i tako postala svetska šampionka. Ovom pobedom naša karatistkinja je osvojila i bitne poene za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020 godine.

Finalni dan USSB

Put do zlatne medalje Prekovićeva je započela pobedom rezultatom 1:0 nad takmičarkom sa tzv. Kosova Adelinom Ramu. Potom je pobedila Alanu Kočijevu iz Rusije sa 4:0, Ekvadorku Žaklin Faktos sa 3:1 i Đanu Lofi iz Egipta sa 5:0. U veoma neizvesnom polufinalu savladala je Mervu Čoban iz Turske sa 4:3.

Podsećanja radi, Prekovićeva je studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Fakulteta za sport sport Univerziteta Nikola Tesla, o čemu ste imali prilike da čitate u intervjuu za Sportindeks.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMiloš Petković – Tekvondo kao stil života
Naredni tekstSusret komšinica pripao FON-u
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.