Preko studentskih terena do svetla evropske pozornice!

292

Prvo Evropsko prvenstvo u futsalu za žene održaće se 2019. godine, a tamo ćemo možda gledati i naše devojke. Fudbalski savez Srbije poslao je prijavu Evropskoj kući fudbala (UEFA), te će samim tim ženska futsal selekcija krajem 2018. godine zaigrati u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

Finalni dan USSB

Naše devojke na terenu predvodiće niko drugi do Marija Armuš, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, ujedno i članica futsal ekipe FON-a. Armuš je veorvatno i njazaslužnija za uspon ženskog futsala u Srbiji. Sa univerzitetskom reprezentacijom Beograda nastupala je i na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu, što je bio i debitantski nastup naše studentske ekipe na univerzitetskim igrama. Sada, dve godine od Igara u Hrvatskoj, Marija Armuš će sa svojim saigračicama imati priliku da ostvari najveći uspeh u istoriji ženskog futsala i obezbedi plasman na završni turnir koji će se održati u februaru mesecu.

Nema sumnje da ćemo u nacionalnom timu videti još devojaka koje svoje futsal veštine pokazuju na studentskom petoparcu, a koje će to devojke biti saznaćemo u nedelju za kada je zakazano prvo okupljanje ženske futsal reprezentacije Srbije.

Foto: Privatna kolekcija

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSrbiji izmaklo finale!
Naredni tekstStudentsko takmičenje u džudou u Nišu
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.