Pravoslavno-bogoslovski ponovo osvojio Teo Kup

119

Fudbaleri Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta iz Beograda ponovili su prošlogodišnji uspeh na Teo Cupu u Majncu, u Nemačkoj, i osvojili još trofej u nizu, ukupno peti. Savladali su u finalu ekipu Tibingena, nakon penala rezultatom 3:2, a u regularnom toku bilo je 0:0. U penal seriji istakao se golman tima iz Beograda Stefan Beočanin.

Finalni dan USSB

Bogoslovi su ove godine bez većih problema prošli grupu, u kojoj su savladali protivnike iz Majnca, Minstera, Bamberga, a jedini poraz bio je od kolega iz Debrecina. U osmini finala pobedili su kolege iz Frankfurta rezultatom 3:0, a u četvrtfinalu odigrali najbolje na turniru i savladali Univerzitet iz Benediktbojerna sa 4:1. Na korak do finala susreli su se još jednom sa timom iz Mađarske, koji je vodio veći deo meča, ali su ipak pobednika odlučivali penali. Golman Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta iz Beograda, Beočanin je odlično intervenisao i obezbedio svom timu još jedno finale na ovom prestižnom turniru. U finalu ih je, kao i prethodne godine čekao tim iz Tibingena. Nakon neefikasnog meča, Beograđani su bili bolji sa bele tačke i uz još jednu odličnu partiju golmana došli do trofeja rezultatom 3:2.

Fudbaler šampionskog tima, Stefan Marić, istakao je kvalitet takmičenja, ali i shvatanje fudbala timova iz Nemačke i Mađarske kao neki vid svetinje.

„Ekipe su iz godine u godinu sve bolje. Konkurencija je ozbiljna i kvalitetna. Takmičenje je takođe dobro i zbog novih poznanstava“, rekao je Marić.

Inače, ovo takmičenje održava se više od 20 godina, na Nemačkom govornom području. Ekipa iz Beograda jedina je pravoslavna ekipa koja učestvuje i sa svojih pet trofeja jedna je od najuspešnijih.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB