Pravnom nada za polufinale

322

Odbojkaški Pravnog fakulteta savladali su tim Filozofskog fakulteta sa 2:0 (25:19 i 25:23). Pravnici su tako sačuvali šanse da se nađu u polufinalu u svojoj debitantskoj sezoni u Prvoj ligi. Za prolaz će se boriti upravo sa Filozofskim fakultetom i Fakultetom organizacionih nauka, jer sve tri ekipe imaju skor pobeda i poraza 2:1, uz Mašinski fakultet koji ima 3:0.

Statistika
Finalni dan USSB

Pravni fakultet

Filozofski fakultet

Poeni iz napada

29

21

Poeni iz bloka

6

4

As servisi

3

4

Servis greške

7

3

Greške iz igre

6

9

Iako se moglo očekivati da će odbojkaši Filozofskog fakulteta, koji su prethodnu sezonu završili na četvrtom mestu, odigrati bolju partiju, ekipa Pravnog fakulteta pokazala je da je spremna da ove sezone iznenadi sve.

Uz poene Buculjevića sa servis linije i precizne napade kroz sredinu ekipa Filozofskog fakulteta dolazi do prednosti od 4:1 na samom početku meča. Međutim, ubrzo pravnici stižu do izjednačenja. Ujednačena igra karakterisala je nastavk seta. I dok je tim Pravnog fakulteta bio sigurniji u bloku, filozofi su bili ubedljivi napadima sa krajeva. Uspeli su igrači Filozofskog da polovinom seta dođu do prednosti (16:13) zahvaljujući dobrim servisima, ali razigrani Nedeljković vraća svoju ekipu u igru. Poenima primača Filozofski ponovo dolazi do dva poena prednosti, međutim vezanim greškama anulira svoj učinak. Kuvanjem Kozića pravnici dolaze u vođstvo, a odlični servisi thničara Pravnog omogućili su im da stvore osetniju prednost. Tražili su filozofi i dva tajm – auta, ali nisu uspeli da skinu Kozića sa servisa koji sa dva vezana asa donosi svojoj ekipi prvi set.

received_m_mid_1415619416028_5ea2bb67fa99309309_4

Igra poen za poen obeležila je drugi set. I jedni i drugi su bili dobri na mreži i pravili su malo grešaka. Niko nije uspevao da napravi razliku na terenu i donese prednost svojoj ekipi. Kako je Pravni fakultet imao prednost pred završnicu seta, filozofi su tražili minut pauze pri rezultatu 17:15. Nakon pauze, odbojkaši Filozofskog dolaze do novog izjednačenja, ali pravnici uspešnim napadima sa svih pozicija ponovo prelaze u vođstvo (22:19). Ipak, uz greške igrača Pravnog i nešto bolji napad, filozofi dolaze do izjednačenja (23:23). Ali sa dva precizna napada Ražnatović donosi drugi set i pobedu svojoj ekipi.

Sastavi timova
Pravni fakultet Filozofski fakultet
1 Nikodinović N. 1 Glišić N.
4 Ilić D. (libero) 2 Buculjević M. (kapiten)
5 Kozić V. 3 Šuljagić J.
6 Cekić B. 6 Maravić M.
7 Ristić N. 7 Stefanović P.
8 Anđelković U. 11 Glišić M. (libero)
9 Todorović L. 12 Pantić B.
10 Ražnatović L. (kapiten) 13 Tagić F.
11 Đonić D. 17 Konstatinović U.
12 Đorđević N.
14 Nedeljković D.

Najviše poena pobedničkoj ekipi doneo je Nedeljković (10), dok je najefikasniji među filozofima bio Buculjević sa 13 osvojenih poena.

U ekipi Filozofskog fakulteta nisu zadovoljni zbog poraza, ali ističu da neće odustati od borbe za polufinale.

Ovo nam je prvi poraz u ovoj sezoni. Nismo odigrali onako kako smo igrali prve dve utakmice. Sada prolaz u polufinale ne zavisi samo od nas, već i od rezultata drugih utakmica u grupi. Imamo šansi da prođemo, nismo isključeni i borićemo se“, rekao je Petar Stefanović sa Filozofskog fakulteta.

S druge strane, pravnici su prezadovoljni.

Težak meč za nas, što se i po rezultatu vidi. Napravili smo veliki korak ka plasmanu u polufinale. Sad nas očekuje vrlo važna utakmica sa ekipom FON-a. To je sigurno utakmica sezone za nas“, poručio je Vladimir Kozić, tehničar Pravnog.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB