Pravnom kruna SUUB lige!

197

Odbojkaši ekipe Pravnog fakulteta osvojili su titulu SUUB lige pobedom nad Građevinskim fakultetom 3:1 (25:20, 19:25, 25:19, 25:21). Ekipe su igrale veom dobro, no ipak je Pravni za nijansu bio bolji što je bilo dovoljno za pobedu u ovom meču. Kod pobednika, Ristić je ubeležio 20 poena, a na drugoj strani Dragović postigao 11 poena.
Prvi set je bio veoma neizvestan. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, no Građevinski je uspeo da povede dva poena prednosti sredinom ovog dela igre te je polako prednost uvećavao I došao do, do tada, najvećih 16:12. Ovo je primoralo Pravnike da traže tajmaut koji im je dobro došao. Odmah po povratku na teren, Pravni je nanizao pet poena i potpuno preokrenuo tok seta I poveo 17:16. Ovog puta, Građevinski je zatražio tajmaut kako bi se konsolidovao. Posle kratke pauze, nastala je rezultatska klackalica, no “x” faktor ovog seta bio je Kozić sa Pravnog, koji je povukao svoju ekipu I sa nekoliko dobrih smečeva doveo je svoju ekipu na prag osvajanja ovog dela igre (23:20). Usledio je novi tajmatu Građevinskog, no to im nije pomoglo pošto je Nikodinović blokadom doneo set loptu Pravnom, da bi Ristić materijalizovao ovu šansu smečom za 1:0 u velikom finalu.

 

received_1974365542849845
Drugi set je otvoren nizom grešaka Pravnika. Četiri od prvih pet poena Građevinara proizašli su iz grešaka odbojkaša Pravnog fakulteta. Uspevao je Pravni da drži priključak, ali ipak su njihove greške koristili Građevinari i tako pred prvi tajmaut u ovom setu imali prednost od tri poena (13:10). Nastavili su Građevinari sa dobrom igrom I stigli su I do plus šest (17:11), ali je Pravni potom napravio seriju 3:0 I približio se na 17:14. Posle novog tajmauta, Građevina je zaigrala još bolje I tako privela sigurno ovaj set kraju rezultatom 25:19, za 1:1.

 

received_1974365806183152
Treći set je protekao u velikim padovima u igri obe ekipe. Pravni je u ovaj deo igre ušao dosta bolje nego u drugom setu, smanjili su greške koje su pravili u prošlom setu i značajno popravili servis. Ristić I Stanojlović su vodili Pravni u ovom delu igre, dok Građevinski nije imao rešenja za ovaj dvojac Pravnog fakulteta. Na prvoj pauzi o trećem setu bilo je 11:5 u korist Pravnog. Blok je veoma dobro funkcionisao kod Pravnika, naročito se ovde istakao Cekić sa tri blokade u ovom setu. Pravnici su nastavili da uvećavaju prednost I ona je u jednom trenutku dostigla najvećih 14 poena (22:8). Posle 22. poena Pravnika, Građevinski je zaigrao dosta bolje. Pokretač ove ekipe bio je Drobnjak koji je svojim ulaskom u igru doneo svežinu u ekipi Građevine. Građevinci su napravili seriju od 5:0, što je bio povod za tajmatu Pravnog. I posle ove pauze, nastavila je Građevina da se vraća, Prišli su na samo minus četiri (22:18), ali Pravni je uspeo da privede ovaj set kraju zahvaljujući nekim greškama protivnika I poenom svog kapitena, Ristića.

2017-05-24 16.27.50

Četvrti set je protekao u rezultatskoj neizvesnosti. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, te se nije moglo zaključiti ko će na kraju ovog dela igre izaći kao pobednik. Na početku je teret na svoja leđa preuzeo Ristić I održavao neizvesnost dobrim servisima, pa su mu se priključili Nikodinović I Kozić. I u ekipi Građevine je bilo raspoloženih igrača, Drobnjak, Dimitrijević I Dragović su pogađali I tako držali svoju ekipu. Na sredini seta, Pravni se odlepio na plus tri (17:14), no Građevina nije odustajala I vratila je zaostakak na jedna poen poenima Miletića I Drobnjaka. Pravnici su osetili da mogu da prelome utakmicu, što su I učinili poenima Banduke I Cekića, te ponovo stigli na plus tri (21:18). Momci sa Građevinskog su nastavili da daju svaki atom snage kako bi sustigli ovo vođstvo, ali je ipak sigurna igra pre svih Kozića I Ristića na kraju ovog seta donela titulu Pravnom fakultetu.

 

2017-05-24 17.41.06
Izuzetno naporna utakmica, ovo nam je najteža utakmica ove sezone. Ekipa Građevinskog je zaslužila da igra u finalu, nisu nam davali nimalo prostora za opuštanje. Veoma sam ponosan na ekipu, ovo nam je prva, istorijska titula, hvala im I čestitam im na ovome”,istakao je jedan od najboljih u redovima Pravnog, Kozić.
Bila je ravnopravna borba tokom cele utakmice, osim tokom trećeg seta gde smo mi posustali, ali se posle vratili u igru. Presudile su neke nesrećne lopte I doza sreće, uz uigranost ekipe Pravnog. Čestitam Pravnom na pobedi, zaslužili su je, ali bih se I zahvalio svojoj ekipi na dobroj borbi” bio je jasan kapiten Građevinskog fakulteta, Delčev.
Posle finalne utakmice, održana je ceremonija dodele medalja, na kojoj su uručeni trofeji ekipama. U utakmici za treće mesto, Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja bio je bolji od Filozofskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFutsaleri EKOF-a šampioni SUUB lige
Naredni tekstFON na Mašinac u finalu
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.