Pravnici sigurni protiv farmaceuta

374

U petnaestoj nedelji SUUB lige utakmica između Pravnog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta završena je pobedom Pravnog rezultatom 51:32 (11:14, 11:7, 11:6, 18:5). Utakmicu je rešila sjajna igra pravnika u drugom poluvremenu.

Finalni dan USSB

 

Utakmica je krenula dobrom igrom obe ekipe. Farmaceuti su vec u prvom napadu postigli trojku preko Tomića, a odmah na drugoj strani Pavlović pogadja uz faul pa je posle prvog minuta igre bilo 2:3. Igralo se vrlo brzo sa dosta šuteva, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju četvrtine Farmaceuti su otišli sa 3 poena prednosti.Ekipu pravnog nosio je Lazić koji je vezao pet poena, dok je na drugoj strani Pešić  pogodio 2 trojke. Rezultat je bio 11:14.

Pocetak druge četvrtine donelo nam je vrlo lošu igru obe ekipe. Ogroman broj promašaja na obe strane donelo nam je čak 4 minuta igre bez poena, sve dok Nikolić nije pogodio i prekinuo crnu seriju obe ekipe i smanjio na 13:14. Nakon tog uvodnog poena ekipe su popravile igru ali ipak češći su bili promašaji i faulovi a ne koševi. Pravni je uspeo da napravi mini seriju od 5:0 preko Baltića koji je doneo prvu prednost svojoj ekipi 17:19, dok je na drugoj strani samo Vladić uspevao da pogodi neki šut. Do kraja poluvremena videli smo veliki broj promašenih slobodnih bacanja, nakon kojih se otišlo na odmor pri rezultatu 21:22 u korist Pravnog.

Sastavi timova
Pravni fakultet Farmaceutski fakultet
Nikolić A. Paunović B.
Lazić N. Vladić M.
Miljković L. Daderović A.
Baltić J. Pešić A.
Šaponjić P. Jevtić M.
Pavlović Ž. Marad M.
Zečević S. Tomić N.
Jakšić L. Rakić Đ.
Terzić M.

Drugo poluvreme donelo nam je nastavak neizvesne utakmice iz prvog poluvremena. Prvo je uporni Vladić vratio prednost svojoj ekipi uz sjajnu asistenciju Tomića, ali Šaponjić uzvraća istom merom. Neizvesnost nije jos dugo trajala. Prednost se smenjivala do 27:28 i petog minuta treće četvrtine, a onda su pravnici stegli odbranu i do kraja utakmice dozvoli Farmaceutima samo pet poena.Podigli su igru na viši nivo i na krilima sjajnog Jakšića preuzeli kontrolu . Prvo je pomenuti Jakšić vezao četiri poena, a onda Nikolić bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Na kraju trece četvrtine bilo je 27:33 u korist pravnika, a onda je usledila totalna dominacija u režiji gostiju.

Pravnici su nastavili sa sjajnom igrom a Jakšića je vezao četiri poena sa slobodnog bacanja, a onda je krenula odlučujuća serija pogodaka sa distance. Gosti su postigli 12 poena bez promašaja, dok su gosti za isto vreme postigli samo 3 poena, a prednost se podigla na nedotižnih 30:48. U posednja dva minuta se nije igralo istim intezitetom, jer su obe ekipe shvatile da je utakmica gotova. Poslednji napad na utakmici završen je poenima Pešića koji je samo uspeo da smanji krajnji rezultat. Na kraju utakmica je zavrsena rezultatom 32:51 u korist pravnika koji su sjajnom igrom zaslušili pobedu.

U redovima Pravnog fakulteta najefikasniji je bio Jakšić sa 13, a pratio ga je Baltić sa 9, dok je na drugoj strani jedini otpor pruzao Vladić sa 7 poena.

Statistika
Statistika Pravni fakultet Farmaceutski fakultet
1 poen 12 2
2 poena 30 18
3 poena 9 12
Izgubljene lopte 11 19
Ukradene lopte 7 4
Ofanzivni skokovi 9 4
Defanzivni skokovi 22 15
Asistencije 9 8
Blokade 2 1

Najbolji igrač utakmice Luka Jakšić bio je dobro raspoložen posle utakmice za koju je rekao da nije počela kako su želeli ali su vremenom dolazili do željene igre. “Zadovoljni smo rezultatom ali ne i igrom jer smo utakmicu poceli vrlo lose iako smo znali da nam je pobeda neophodna, ali pokazali smo karakter i slavili sa velikih 20 razlike” bio je kratak Jakšić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB