Pravnici prvi finalisti

257

Futsaleri Pravnog fakulteta u polufinalu lige SUUB savladali su Elektrotehnički fakultet rezultatom 4:0 (1:0).  Pravnici su do finala došli timskom igrom, a u napadu ih je predvodio Petrov, pogotkom i asistencijom.

Sastav ekipa
Elektrotehnički fakultet Pravni fakultet
6 Vidović R. 27 Badovinac M.
7 Vasiljević I. 1 Veseličić I.
9 Čobanović M. 7 Minić F.
11 Rašić M. 4 Radović O.
12 Tešanović V. 11 Fric A.
13 Dodić M. 5 Nikitović I.
19 Jović N. 24 Brkić S.
20 Radomirović P. 20 Vićić N.
Vukičević S. 3 Ristanović N.
8 Ristanović J.
10 Petrov S.
6 Matijević N.
Finalni dan USSB

Polufinale su otvorili igrači Pravnog fakulteta ofanzivnom igrom. Međutim ETF-ovci su uzvratili čvrstom odbranom, koja je bila karakteristična za ovu ekipu većim delom meča. Prvi konkretan pokušaj pravnika bio je šut Matijevića, preko gola. Uspeli su igrači Elektrotehničkog fakulteta da se oslobode pritiska protivničke ekipe, i nakon šuta Vasiljevića bili u prilici da dođu do vođstva, ali je lopta ipak završila pored stative. Nekoliko napada kasnije, Petrov je bio u kontri i doneo prednost timu Pravnog fakulteta, snažnim šutom pod prečku. Na drugoj stani, Rašić je bio u identičnoj situaciji, ali nije uspeo da anulira prednost protivnika. Pravnici su i u nastavku igrali pred golom Tešanovića, ali uprskos dobroj igri Minića u napadu, odbrana ETF-a, predvođena golmanom, nije grešila. Do kraja prvog dela, pravnike su u napadu predvodili Matijević i Petrov, ali je defanzivna linija Elektrotehničkog fakulteta, sa Rašićem i Dodićem odolevala pritisku, pa je rezultat na pauzi bio 1:0 u korist Pravnog fakulteta.

image-0-02-05-59cda4c772ed86438eecda64795dd81a92c30adf2bf70897c3693e5d5e7bae8e-V

U nastavku pravnici su igrali ofanzivno, kao i u prvom delu meča, međutim i protivnička odbrana je bila na istom nivou, pa je  i dalje na snazi bio rezultat sa polovine prvog poluvremena. Uspeli su i ETF-ovci da ugroze odbranu Pravnog, ali je na golu, posle Dodićevog pokušaja siguran bio Badovinac. Pravnici su u tim trenucima uspostavili terensku inicijativu i bili opasniji protivnik.Predvodio ih je Nikola Ristanović , dobro organizovanim akcijama, a njegov šut iz okreta, sa polovine terena, paradom je odbranio Tešanović. Uprkos sigurnoj igri protivnika, ETF je uspeo da dobrim akcijama prevari njihovu odbranu. Međutim, nakon Jovićevog centar šuta, na stativi je kasnio Radomirović pa je rezultat ostao nepromenjen, a zatim je šutirao i Vasiljević  ali je Badovinac bio siguran. Na drugoj strani, Petrov je uzvratio efektnim šutom ali je Tešanović odbranio zicer. Već u sledećem napadu, Petrov je uspeo da prevari odbranu Elektrotehničkog fakulteta, a zatim i asistira Brkiću koji je u padu uspeo da savlada Tešanovića, za 2:0. ETF je zatim u završnici igrao sa golmanom-igračem, Jovićem i preuzeo inicijativu. Međutim, u odbrani je bilo dovoljno prostora protivnicima, pa je Nikola Ristanović, sa svoje polovine,  ubrzo povisio na 3:0. Do kraja meča, obe ekipe su igrale sa pet igrača, pretežno na polovini Pravnog fakulteta. Rašić je tada predvodio napade ETF-a, a Pravni je ponovo iskoristio praznu mrežu protivnika, pa je Vićić pogodio u poslednjem minutu za 4:0. Zadnji napad u polufinalu je pripao igračima ETF-a, ali Vasiljević i Dodić nisu uspeli da smanje prednost, pa su pravnici ušli u finale rezultatom 4:0.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB