Pravnici preko građevine do finala Lige Univerziteta u Beogradu!

660

Odbojkaši Pravnog fakulteta plasirali su se u finale Lige Univerziteta u Beogradu savladavši Građevinski fakultet rezultatom 3:0 (25:21, 26:24, 25:17). U veoma neizvesnom meču, odigranom u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pravnici su uspeli da slome otpor protivnika u drugom setu, te su na kraju slavili. Pobednike je predvodio Cekić sa 11 poena, no bitniji je bio njegov doprinos u odbrani tokom drugog seta kada je sa nekoliko blokova zaustavio nalet protivnika.

Finalni dan USSB

 

Prvi set su otvorili građevinci serijom 4:1. Dragović i Milovanović su nosili svoj tim u početnim minutima utakmice. Ipak, ni pravnici nisu previše zaostajali, te su serijom 7:4 vratili rezultat u egal (8:8). Ostatak seta je protekao u veoma neizvesnoj borbi. Ekipe su razmenjivale poen za poenom, te nije bilo osetnije prednosti gotovo do samog kraja ovog dela igre. Dragović i Milovanović su nastavili veoma dobru igru u napadu Građevinskog, ali im nisu pravnici ostajali dužni, te preko Cekića, Đorđevića i Banduke osvajali poene i činili ovaj meč neizvesnim. Prvu osetniju prednost napravili su igrači Pravnog posle grešaka Dragovića i Miletića, pa je tim iz Bulevara kralja Aleksandra 67 poveo 21:19. Građevinci su zatražili tajm-aut kako bi konsolidovali redove, no to im nije bilo od pomoći. Dragić je posle pauze otservirao as za 22:19, a građevinci su u sledećem napadu protivnika odigrali dobro u odbrani te naterali na grešku Đorđevića (22:20). Ipak, Pravni nije dozvolio da to poremeti njihovu igru, te je poenima Marjanovića i Banduke, uz nekoliko grešaka protivnika, osvojio prvi set (25:21).


Statistika
Pravni fakultet Građevinski fakultet
Poeni iz napada 35 34
Poeni iz bloka 5 6
As servisi 12 5
Servis greške 10 8
Greške iz igre 7 15
Početak drugog dela igre je veoma ličio na prvi set. Igrači oba tima su bili jako dobri u napadu i odbrani, te nije bilo lakih poena. Prvih 12 poena su ekipe ravnomerno podelile (6:6), ali je onda pravni uspeo da serijom 3:0 dođe do prednosti. Sada je Građevinski fakultet uspeo da ostane smiren i dobrom igrom u napadu osvoji naredna tri poena i natera protivnike na minut odmora pri rezultatu 9:9. Pauza je prijala igračima Građevine, pa su u narednim minutima uspeli da izgrade vođstvo od četiri poena (18:14). Građevinski je bio odličan na prijemu, ali je i odbrana bila na visokom nivou. Igrači Pravnog nisu imali rešenja za raspoloženu ekipu građevine, te je to rezultovalo prednošću komšijskog tima. Posle novog tajm-auta, situacija se popravila za pravnike. Bolje su igrali u napadu, a predvodio ih je Cekić. Uspeli su da naprave igrači Pravnog seriju 3:1 i ublaže prednost protivnika (19:17), ali  je Kozić zaradio opomenu zbog prigovora i na taj način prepustio poen Građevincima. To je probudilo igrače Pravnog fakulteta koji su od sledećih pet poena osvojili četiri i tako došli do izjednačenja (21:21). Nisu ni dva tajm-auta pomogla Građevinskom da prekine ovaj nalet protivnika. Usledila je neizvesna završnica. Pravni je imao dve set-lopte (24:22), no nije ih iskoristio. Dimitrijević i Miletić nisu prepuštali pravnicima drugi set. Naredni poen i novu set-loptu je Pravnom doneo Banduka, a 2:0 je potvrdio Cekić smečom (26:24).

Sastavi timova
Pravni fakultet Građevinski fakultet
Dragović  Dragić
Petrović Cekić
Delčev Komlenski
Dimitrijević Banduka
Jokić Kozić
Miletić Đorđević
Jevremović Marjanović
Pančić Trajković
Pavlović
Milovanović
Čakarević

Treći period je na početku bio dosta izjednačen. Igrači obe ekipe su igrali poen za poen, a pri rezultatu 8:8 su pravnici uspeli da naprave seriju 6:0 i na taj način praktično reše utakmicu (14:8). Presudni trenutak je bila odlična odbrana i požrtvovanost ekipe Pravnog, te je to nateralo Delčeva na grešku i donelo 12. poen pravnicima. Potrošili su dva tajm-auta igrači Građevinskog u pokušaju da iskontrolišu nalet protivnika. Uspeli su poenom Dragovića to da urade, ali je već tada prednost Pravnog bila pet ponea (14:9). Narednih nekoliko minuta je proteklo u izjednačenoj igri, a nešto bolje se snašla građevina, te umanjila prednost protivnika na četiri poena (18:14). Pravnici nisu žurili i koristili su svaku grešku protivnika. To je proizvelo uvećanje prednosti ovog fakulteta koji je treći set osvojio rezultataom 25:17.

Nikola Đorđević, igrač Pravnog fakulteta, bio je veoma zadovolja posle plasmana svog tima u finale. „Zadovoljni smo, prošli smo u finale, medalja je tu, to je najbitnije. Čekamo finale sledećeg vikenda. Nismo bili u punom sastavu, naš prvi korektor Nikodinović nije bio tu. Nadamo se da će biti tu sledeće nedelje“, rekao je Đorđević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV BRANI TRON!
Naredni tekstFON prvi finalista SUUB rukometne lige!
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.