Pravnici deklasirali FPN

202

Košarkaši Pravnog fakulteta ubedljivo su savladali ekipu Fakulteta političkih nauka rezultatom 60:30 (15:13, 15:2, 16:2, 14:13), u okviru prvog vikenda SUUB lige. Pravnike je do pobede predvodio Marjanović sa 16 poena, dok se u redovima poraženih istakao Kneselac sa 15 poena. Pravnici su na ovom meču imali dobar procenat šuta iz igre (50%) uz veliki broj ofanzivnih skokova (15).

Prva četvrtina je bila jedini period u kojem je odnos snaga bio ujednačen. Pravnici su sa šuterskog aspekta dobro otvorili meč, a na šutu spolja posebno se istakao Marjanović, koji je u ovom periodu pogodio tri trojke, čime je pomogao svom timu da se odlepi na +7 (15:8). Na drugoj strani, Marčeta je trojkom i pogotkom uz faul smanjio vođstvo pravnika na samo jedan posed, pred drugi kvartal.

U drugoj četvrtini, ekipa Pravnog fakulteta je u svim segmentima igre potpuno nadigrala protivnika, što je na kraju poluvremena rezultiralo ubedljivim vođstvom. Pravnici su u ovom delu igre odigrali izuzetno čvrstu odbranu, primivši svega dva poena do kraja druge deonice. Pored defanzivnog, i ofanzivni aspekt je bio na visokom nivou. Ekipa iz Bulevara Kralja Aleksandra zahvaljujući odličnoj distribuciji lopte kreirala lake poene, a prva napadačka opcija u ovom periodu bio je Gudžulić, koji je sa 8 postignutih poena pomogao svom timu da stekne kapitalnu prednost pred odlazak na odmor (30:15). Takođe, u drugoj četvrtini se istakao i Jakšić, za čije brojne ofanzivne skokove centarska linija FPN-a nije imala rešenje.

Sastavi timova

Treću četvrtinu takođe je obeležila agresivna odbrana ekipe Pravnog fakulteta, koja je ponovo rezultirala sa svega dva primljena poena. Pravnici su po receptu iz druge četvrtine nastavili da koriste haotičnost i indisponiranost protivnika u napadu i da konstantno povećavaju razliku. Primenjena su raznovrsna napadačka rešenja, kojima su do lakih poena dolazili Savić, Milivojević i Nikolić, čime se njihov tim odlepio na nedostižnih +29 (46:17) pred poslednji period igre.

Statistika

U poslednjoj deonici napad FPN- a bio je znatno produktivniji nego u prethodne dve četvrtine. Kneselac i Marčeta su pogocima pokušavali da razmrdaju svoj tim i da izbegnu ubedljiv poraz, međutim u odbrani nije bilo solucije za raspoloženog protivnika, koji je timskom igrom i uigranim akcijama održao ubedljivo vođstvo. Put do koša su pronalazili Savić, Jakšić, Milivojević i Vulić, čime su pečatirali ubedljiv trijumf Pravnog fakulteta.

Član pobedničke ekipe Ljubiša Vulić smatra da i pored ubedljive pobede, njegov tim još uvek nije uigran. “Čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Dobro smo otvorili drugu četvrtinu, uspeli da napravimo veliku razliku u tom delu igre i mislim da je to uticalo a ishod meča. Potrebno je još malo vremena da bismo se uigrali, ali verujem da ćemo u nastavku sezone igrati bolje”, konstatovao je Vulić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMatematičari sigurni protiv Visoke sportske
Naredni tekstViša poslovna tesno protiv ITHS
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.