Pravnice učiteljicama održale lekciju

252

Košarkašice Pravnog fakulteta pobedile su ekipu Učiteljskog u još jednoj utakmici 15.vikenda SUUB lige, rezultatom 43:23 (10:4, 8:8, 11:3, 14:8). Dobrom organizacijom i komunikacijom, prateći sve trenerove savete i sugestije, uspele su da ostvare dobar rezultat i savladaju protivnice.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je za učiteljice počela odlično. Već u prvom minutu su postigle koš za dva poena pa se mogao očekivati dobar nastavak (2:0). Međutim, osim prvog pogotka, do samog kraja četvrtine nisu postigle ni jedan. S druge strane, učiteljice koje su počele da pogađaju nešto kasnije, brže su se organizovale i nastavile da ubacuju za dva i tri poena, pa je rezultat pred kraj četvrtine bio 10:2. Poslednji poen otišao je ekipi Učiteljskog, dvojkom Stankovićeve (10:4).

Drugi period igre otpočeo je trojkom kapitena pravnica, pa je početni rezultat bio 13:4. Nju je ispratila dvojka učiteljica koja je usledila posle samo nekoliko sekundi. U ekipi Učiteljskog istakle su se Stankovićeva i Skrgatovićeva koje su svojim pogocima „pogurale“ svoje saigračice (15:9). Pravnice su napredovale sa linije za slobodno bacanje i do kraja četvrtine osvojile pet poena i time zadržale istu razliku u poenima kao u prvoj (18:12).

Sastavi timova
PRAVNI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
4 Tanasković V. 2 Vasiljević M.
5 Čučukov A. 4 Novaković J.
6 Novaković I. 5 Stanković J.
8 Petrović N. 6 Skrgatović T.
9 Mladenović J. 8 Mitrović M.
11 Stanković J. 9 Marković D.
13 Vidaković N. 10 Perišić D.
14 Tolj M. 11 Damljanović A.
15 Šaula S.

Dalje su tokom utakmice poene uglavnom osvajale pravnice, u čemu su se istakleVidaković i Tanasković. One su zajedničkim snagama ostvarile rezultat 25:12 za svoju ekipu. Njihova ekipa je držala jaku odbranu, pa ih tako protivnice nisu mogle stići u poenima (27:12). Trojkom Damljanovićeve su uspele da smanje ogromnu razliku i završe četvrtinu rezultatom 29:15.

U poslednjoj četvrtini učiteljice su bile najaktivnije (36:18). Pogađale su i za dva, i tri poena, prikazale jaču odbranu i dokazale da su, bez obzira na rezultat, zasluženo tu gde jesu. Posebno se istakla Perišićeva koja je zaredom pogodila trojku i dvojku i napravila rezultat 36:23. Ekipa Pravnog nastavila je već očekivano dobro i postigla čak trinaest poena u ovom, završnom delu igre (43:23).

Statistika
IME EKIPE    PRAVNI FAKULTET UČITELJSKI FAKULTET
Poeni 43 23
Šut za 1p 4/8 2/5
Šut za 2p 9/26 6/16
Šut za 3p 7/17 3/7
Of. Skok 3 2
Def. skok 4 2
Asist. 3 2
Blokada 2 1
Iz.lopta 9 11
Uk.lopta 5 4

Nađa Vidaković, kapiten ekipe Pravnog fakulteta, priznala je da im je to što ih je na početku poslužio šut dosta olakšalo dalju igru. „Odbrana je glavno što je trebalo da ispunimo danas i time smo sprečile šutove za tri poena Učiteljskog koji znaju da budu problem. Borile smo se i želim da čestitam protivnicama na dobroj i fer igri“, rekla  je Vidakovićeva.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnici sigurni protiv farmaceuta
Naredni tekstEKOF posle trilera u polufinalu
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.