Pravnice ubedljive za titulu

774

Odbojkašice Pravnog fakulteta savladale su devojke sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 3:0 (25:18, 25:13, 25:18) u finalnom meču lige Univerziteta u Beogradu. Ašonja je za pravnice zabeležila 15 poena, dok je na suptornoj strani Marčetićeva upisala osam poena. Tokom prvog seta devojke sa FSFV-a parirale su protivnicama, ali su pravnice svoju spremnost demonstrirale tokom drugog seta koji su dobile ubedljivim rezultatom.

Finalni dan USSB

 

Serijom od 2:0 pravnice su otvorile finalni meč, Živanovićeva je blokom prekinula niz protivnika ali je Ašonja za Prani fakultet vezala još dva poena za 4:1. Pri servisu Živanovićeve odbojkašice FSFV-a upisale su tri uspešna napada za nerešen rezultat (4:4). Usledila je razmena poena, a potom su devojke sa DIF-a uspele da stvore prvo vođstvo na meču (5:8). Postizanje poena u serijama se nastvilo, pa su pravnice pri servisu Despotovićeve uspele da izjednače rezultat. Batestin je za FSFV vezala dva asa a potom i servsi grešku (10:11). U nastavku se igralo poen za poen do rezultata 16:16. Ašonja je za pravnice plasirala loptu preko bloka protivnika, a potom je Ćelićeva bila precizna iz zone četiri (18:16). Na suprotnoj strani Batestin je nastavila da razigrava koleginice sa FSFV-a pa je upisala 17. poen za dvoj tim. Usledila je mini-serija pravnica od 3:0 nakon koje su devojek sa DIF-a pozvale tajm-aut (21:17). Nakon pauze odbojkašice FSFV-a upisle su poen iz igre ali je usledila serija pravnica od 4:0 kojom su rutinski privele prvi set kraju (25:17).


Spisak igračica
FSFV Pravni fakultet
1 Popović 1 Despotović
2 Živanović 2 Jeković
3 Jovičević 4 Ćelić
4 Mandić 5 Miloševski
5 Vesković 6 Anđelković
6 Milović 7 Mutavdžić
7 Marčetić 8 Ćelić
8 Popović 10 Milenkocić
9 Puškarević 11 Kokoli
10 Batestin 16 Ašonja
11 Cuparević
12 Jezdimirović
Drugi set pravnice su otvorile serijom od 6:0 uz dva asa Anđelkovićeve. Naredne poene obeležile su greške iz igre na obe strane (7:2). Nešto bolja igra devojaka sa FSFV-a rezultirala je mini serijom od 3:0, Živanovićeva je najpre iskoristila tempo, a potom je blok DIF-a iznudio grešku pravnica (7:5). Seriju pravnica od 7:0 pratile su česte greške iz igre devojaka sa druge strane mreže. Retke greške odbojkašica sa Pravnog njihove protivnice koristile su sa uspehom kako bi smenjile rezultatski zaostatak (14:8). Ašonja je nastavila da predvodi koleginice, pa je serijom servisa uvećala prednost pravnica (17:8). Usledila je razmena poena, a potom i nova serija pranica pri servisu Despotovićeve koju prekida Batestin plasiranom loptom u polje protivnika. Na suprotnoj strani Jekovićeva uzvratila istom merom a potom odservirala u mrežu (22:13). Ašonja i Milenkovićeva su pri ubedljivom vođstvu svog tima uspešno privele drugi set kraju (25:13).

Statistika
STATISTIKA FSFV Pravni fakultet
Poeni iz igre 23 34
Poeni iz bloka 4 9
As servisi 8 9
Greške iz igre 17 9
Servis greške 6 5

Marčetićeva i Živanovićeva su za DIF osvojile prve poene (2:0). Na suprotnoj strani odbojkašice Pravnog fakulteta uzvratile su istom merom. Devojke su u nastvaku poene postizale u serijama, najpre su odbojkašice FSFV-a vezale 4:0, a potom pravnice mini-seriju od 2:0 (6:4), na koju su Mandićeva i Batestin odgovorile poenima preko bloka protivnika (8:4). Usledile su greške iz igre pravnica pa su pravnice upisale seriju od 3:0, a nešto bolja partija u nastavku omogućila im je i prvo izjednačenje tokom trećeg seta (9:9). U nastavku se igralo poen za poen do rezultata 15:14 kada su pravnice predvođene Ašonjom upisale seriju od 6:0. Greška iz igre pravnica omogućila je Popovićevoj da ode na servis liniju i veže dva servisa (22:17). Devojke sa Pravnog su uspele da upišu poen iz igre a potom je Marčetićeva je za DIF uspela da iz zone četiri osvoji 18. poen za svoj tim (23:18). Odbojkašice sa pravnog je u nastavku predvodila Ćelićeva sa servis linije koja je kao meč loptu odservirala as za zlatnu medalju lige Univerziteta. Treći set završen je rezultatom 25:18.

Nakon ubedljive pobede igračica Pravnog fakulteta Anja Ašonja bila je zadovoljna osvojenim zlatom navodeći da je rezultat u potpunosti zaslužen. „Veoma smo srećne što smo dobile ovako dobrim ezultatom imamo ekipu za to i ispunile smo naše ciljeve tako da smo zadovoljne“, zaključila je Ašonja.

Srebrna medalja otišla je u ruke odbojkašicama FSFV-a, igračica DIF-a Jovana Marčetić čestitala je protivnicama. „Svaka čast sa devojkama, mi smo se trudile, ali su stvarno bolje. Bile smo dobre u prvom setu mada nam je posle pala energija, ali smo dale sve od sebe to je sigurno“, rekla je Marčetićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBronza za Građevinski fakultet!
Naredni tekstDuo Milosavljević-Mitrović doneo bronzu TMF-u!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.