Pravnice posle preokreta u finalu

165

Odbojkašice Pravnog fakulteta ostvarile su pobedu nakon preokreta u polufinalu Kupa protiv Saobraćajnog rezultatom 2:1, po setovima (21:25, 25:22, 17:15) i plasirale se u u finale. Meč je obeležila neizvesna borba u sva tri seta. Na kraju su pravnice uz malo sreće zakazale finalni duel sa ekipom Fakulteta organizacionih nauka.

Finalni dan USSB

Pravni fakultet je na znatno bolji način otvorio utakmicu. Sigurnim prijemom i organizovanim napadima preko srednjaka uspeo je da stekne prednost od 4:0. Pri tom rezultatu, saobraćajke su bile prinuđene da pozovu tajm-aut. Od tog trenutka su zaigrale znatno bolje, konsolidovale su prijem i raznovrsnom igrom u napadu uspele da se vrate u meč. Nakon što su anulirale prednost protivnica (5:5) utakmica se igrala poen za poenom. Prvu osetniju prednost neka ekipa je stekla tek pri kraju seta, kada je Saobraćajni poveo sa 19:17. Međutim ekipa Pravnog u naredna dva napada poravnava rezultat na 19:19. Međutim od tog trenutka Saobraćajni pravi seriju 5:1, i dolazi do prve set lopte. Nju koristi primač Popovićeva koja sjajnom paralelom dovodi svoju ekipu u prednost od 1:0 u setovima (25:21).

I drugi set počinje gotovo identično kao prvi. Sa nekoliko dobrih napada Pravni dolazi u vođstvo od 3:1 a zatim i 4:2. Međutim, od tog trenutka Saobraćajni se ponovo budi i serijom 6:1, dolazi u prednost (8:5). Tada je viđena još jedna serija poena, ovoga puta odbojkašica Pravnog, koje su ponovo preuzele vođstvo 12:11. Pri rezultatu 14:13 za pravnice, Saobraćajni je pozvao tajm-aut. Posle kraćeg odmora, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Najpre je Saobraćajni poveo sa 18:17 da bi Pravni sa dva vezana poena vratio prednost u svoju korist 19:18, tada pravnice prave mini seriju 3:0 i približavaju se osvajanju drugog seta. Rezultat je bio 22:19, kada su saobraćajke pozvale novi tajm-aut. I posle toga pravnice su nastavile u istom ritmu pa su ubrzo stigle i do prve set lopte 24:20. U naredna dva napada Saobraćajni uspeva da smanji prednost na 24:22 kada Pravni poziva još jedan tajm aut, posle čega napadom preko primača Ivanovićeve dolazi do izjednačenja u setovima 1:1 (25:22).

I treći set je Pravni bolje otvorio i ubzro poveo sa 3:1, međutim poenima Sandre Popović Saobraćajni uspeva da preokrene na 5:3 i od tog trenutka održava steknutu prednost sve dok trenutka kada odbojkašica Pravnog Milica Vujović as servisom poravnava rezultat na 10:10. U novo vođstvo pravnice su stigli nakon smeča Ivanovićeve, 14:13 i obezbedile prvu meč loptu. Međutim, saobraćajke tada izjednačuju na 14:14 a zatim I 15:15. Tada Pravni sa dva vezana poena na razliku osvaja drugi set 17:15 i ostvaruje plasman u finale Odbojkaškog kupa.

“Igralo se poen za poenom, bio je jako tesan meč. Uspele smo da preokrenemo I ostvarimo pobedu. U finalu nas čeka FON koji ima dobru ekipu. Očekuje nas težak meč”, rekla je odbojkašica Pravnog fakulteta Milica Vujović.

Sastavi timova
Pravni fakultet Saobraćajni fakultet
8. Stanišić Teodora 1. Popović Sabdra
6. Stjepanović Aleksandra 2. Vujinović Jelena
7. Selaković Snežana 3. Tubić Ivana
11. Pozdnjakov Nevena 4. Simović Nevena
5. Vujović Milica 5. Ristić Jelena
4. Mišljen Kristina 8. Mešterović vesna
2. Mutavdžić Milica 10. Ćojbašić Isidora
3. Rajković Irena 11. Ivanović Katarina
12. Gnječ Leontina 15. Janković Mica
17. Stanković Aleksandra
18. Obućina Danica

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMedicinski ostvario i drugu vezanu pobedu
Naredni tekstStudenti na spisku A reprezentacije
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Svaki dan mi počinje i završava se sportom, pre svega košarkom i fudbalom. Sanjam da jednoga dana izveštavam sa Olimpijskih igara, i prenosim finale Lige šampiona. Za sve što vas interesuje možete pisati na bojanmarinkovic95@gmail.com Moji tekstovi