Pravnice posle pola decenije u polufinalu

630

Košarkašice Pravnog fakulteta su pobedile ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 54:50 (12:18, 17:10, 11:16, 14:6), u okviru zaostalog meča četvrtfinala lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu i tako se plasirali u polufinale gde će snage odmeriti sa Mašinskim fakultetom. Utakmicu je obeležila rezultatska klackalica u kojoj su se na kraju radovale pravnice, a najzaslužnija što je to bilo tako je  bez sumnje bila Ana Čučukov sa 19 postignutih poena.  

Finalni dan USSB

Krenule su košarkašice FON-a odlično i napravile seriju od 14:7, a najzaslužnija za tako dobar start bila je Una Nikolić koja je pogodila čak 8 poena, uz dve trojke. U tim uvodnim minutima četvrtine košarkašice iz Ulice Jove Ilića su igrale čvrsto u odbrani i tečno u napadu tako da je Una pogađala iz otvorenih pozicija. Pored odličnog šuta sa distance ekipa FON-a je imala i unutrašnju igru preko Bojovićeve koja je u dva navrata elegantno položila loptu u koš. Na drugoj strani, u tim uvodnim minutima Vidakovićeva je držala priključak za protivnicama postignuvši pet poena. Do kraja četvrtine viđena je nepovezana igra sa dosta izgubljenih i ukradenih lopti, tako da ekipe nisu uspevale da organizuju napade. Kod pravnica pored Vidakovićeve učinak je još samo imala Čučukovićeva koja je postigla sedam poena i imala po dve ukradene lopte, ofanzivna i defanzivna skoka.

Drugi period je rezultatski u potpunosti pripao ekipi Pravnog fakulteta, ali su ga bez ikakve dileme obeležile košarkašice FON-a koje su pogodile samo dva šuta iz igre. U prvoj polovini ove četvrtine igračice sa opštine Voždovac ništa nisu mogle da pogode, a prve poene, na polovini deonice, postigla je Bojovićeva posle odlične leđne tehnike i poluhoroga.  U nastavku utakmice FON je pogađao preko Bojovićeve ali sa linije za slobodna bacanja, tek je u poslednjem minutu Tomaševićeva postigla poene iz igre.  “Lokomotivama” Pravnog fakulteta, Vidakovićevoj i Čučukovićevoj pridružile su se i Novakovićeva i Mladenovićeva, pa je to odmah dalo i rezultata, pravnice su dobile četvrtinu sa 17:10, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 29:28 u korist igračica iz Bulevara kralja Aleksandra.

Sastavi timova
                                 FON                           Pravni fakultet
Nikolić U. Tanasković V.
Madić M. Čučukov A.
Nikolić I. Novaković I.
Lukić K. Jovanović N.
Nikolić V. Mladenović J.
Gavrić Ž. Dedić Ž
Kolarčević A. Stanković J.
Bojović M. Vidaković N.
Jerkić N. Tolj M.
Tomašević M Šaula S.
Vuković D.

Posle pauze košarkašice FON-a su počele su da igraju bolje, a glavni protagonista te bolje igre bila je Bojovićeva koja je postigla čak 10 poena od 16 svoje ekipe, a pored toga ona je i gospodarila pod oba obruča sa po tri ofanzivna i defanzivna skoka. Na drugoj strani iskočila je Stankovićeva sa četiri postignuta poena, uz timski šut iz igre 4/11, dok su Vidakovićeva i Čučukovićeva bile u potpunosti zaustavljene. Na kraju u poslednjih osam minuta ušlo se sa rezultatom 44:40 za ekipu FON-a.

Odlučujuća četvrtina donosi najlošije izdanje obe ekipe sa dosta grešaka i promašenih šuteva i to je rezultiralo najneefikasnijom četvrtinom sa samo 16 postignutih poena. Lider ekipe Pravnog fakulteta Čučukovićeva je preuzela odgovornost i postigla 10 poena od 14 poena za svoju ekipu i tako donela pobedu i plasman u polufinale, dok je ekipa FON-a počela da spušta na svoje visoke igračice, jer su u tom segmentu imale evidentnu prednost, ali su se Jerkićeva i Tomaševićeva izpromašivale.

Statistika
                        FON Pravni fakultet
Poeni  50 54
Šut za 1p  12/15 13/15
Šut za 2p  13/22 16/25
Šut za 3p  4/14 3/10
Defanzivni skokovi                       10                      16
Ofanzivni skokovi   8 6
Asistencije  2 5
Blokade  1 1
Izgubljene lopte  5 2
Ukradene lopte  4 6

Meč viner Ana Čučukov iznela je svoje utiske posle teške pobede i prolaska u polufinale. ” Ova pobeda je u potpunosti bila timska pošto je svaka igračica dala sve od sebe. Posle pet godina se nalazimo u polufinalu, tako da sam izuzetno ponosna na moje saigračice i kada smo već došli do ovde idemo do kraja pa šta bude,” istakla je Čučukova. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFUTSAL: Drugi vikend Farmasi kupa
Naredni tekst“LA FAMILIA” EKSPRES PROTUTNJAO DO FINALA
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.