Pravnice pobedile u poslednjoj sekundi!

538

U okviru osmog kola lige Univerziteta u Beogradu košarkašice Pravnog fakulteta savladale su tim sa Poljoprivrednog fakulteta rezultatom 34:32 (5:10, 8:2, 9:4, 10:16) i tako ostale neporažene. Pravnice su u drugoj i trećoj četvrtini napravile razliku koju su održale u poslednjoj deonici. Najzapaženija devojka u redovima Pravnog fakulteta bila je Čučukova sa 11 postignutih poena, dok se kod ekipe Poljoprivrednog fakulteta istakla Spajićeva sa 18 poena.

Finalni dan USSB

Utakmicu je poenima otvorila ekipa Poljoprivrednog fakulteta. Žujovićeva je bila precizna za dva, a odmah zatim i Spajićeva sa njenim prvim košem na meču za uvodnu prednost od 0:4. Pravnice su odgovorile kontrom i poenima Jane Stanković. Prvih par minuta obe ekipe imale su nizak procenat šuta kao i dosta izgubljenih lopti. Prednost je na 2:6 ponovo povećala Spajićeva snašavši se ispod obruča. Mladenovićeva je bila polovična sa linije za slobodna bacanja, dok je u timu Poljoprivrednog fakulteta na asistenciju Žujovićeve poentirala Jakovljevićeva. Tajm-autom je trener pravnica pokušao da zaustavi nalet protivnica. Rezultat je iznosio 3:8. Do kraja prve četvrtine viđen je po koš sa obe strane. Za Pravni fakultet koš je postigla Mladenovićeva nakon prodora, dok je za Poljoprivredni fakultet Spajićeva postigla još dva poena. Na pauzu se otišlo prednošću Poljoprivrednog fakulteta rezultatom 5:10.

Za razliku od prvog dela igre, drugu deonicu bolje su otvorile košarkašice Pravnog fakulteta. Čučukova se dobro pozicionirala u reketu i našla put do koša smanjivši na 7:10. Mladenovićeva je krunisala dobru odbranu njenog tima poenima u napadu što je nateralo trenera Poljoprivrednog fakulteta da zatraži tajm-aut pri rezultatu 9:10. Spajićeva je ekipu držala u vođstvu poenima sa penala, dok je Jana Stanković pogodila sa druge strane smanjivši na minimalnu prednost od 11:12. Devojke i jedne i druge ekipe su prekidale igru faulovima te je Čučukova pogodivši oba slobodna bacanja dovela pravnice u prvu prednost na meču. Tako se i završilo prvo poluvreme vođstvom Pravnog fakulteta 13:12.


Sastavi timova
Pravni fakultet Poljoprivredni fakultet
4 Jovana Stanković 2 Pločić N.
5 Čučukov A. 3 Žujović M.
6 Novaković I. 4 Vidojević A.
7 Vidaković N. 5 Spajić G.
9 Mladenović J. 6 Radović B.
11 Jana Stanković 8 Milošević T.
15 Šaula S. 9 Bošković N.
10 Jakovljević A.
Drugo poluvreme započelo je mini serijom košarkašica Pravnog fakulteta od 4:0. Dva identična koša iz kornera postigla je Novakovićeva. Košarkašice Poljoprivrednog fakulteta držale su priključak poenima Jakovljevićeve i Žujovićeve. Rezultat je bio 19:16. Prošlo je tri minuta do narednog poena usled loše igre u napadu na obe strane. Čučukova je na asistenciju Novakovićeve bila precizna i povisila rezultat na 21:16. Košarkašice Poljoprivrednog fakulteta, tačnije Jakovljevićeva, promašila je oba slobodna bacanja. Pravnice su te promašaje „kaznile“ trojkom Vidakovićeve nekoliko sekundi do isteka treće četvrtine. Pravnice su na predah otišle prednošću od 24:16.

Četvrta četvrtina započela je namernom ličnom greškom Čučukove i činilo se da će ekipa Poljoprivrednog fakulteta steći psihološku prednost u ovom periodu meča. Vidojevićeva i Spajićeva bile su precizne za dva i smanjile rezultat na 24:20. Trener pravnica je na poene protivnica reagovao tajm-autom. Treba istaći blokadu Čučukove nakon pokušaja Poljoprivrednog fakulteta čime je sprečila novi koš. Ritam utakmice bio je ubrzan i najbolje se na parketu snašla još jednom Spajićeva koja je, pored koša za dva poena, bila oba puta precizna sa linije penala i smanjila na 26:24. Pravnice su pokušavale igrom iz tranzicije da poremete devojke sa Poljoprivrednog fakulteta i prilikom jednog napada Čučukova je pogodila za dva poena uz faul. Dodatno slobodno bacanje je realizovala i tako povisila na 29:26. Na pogodak van linije 6,75 metara pravnica, tačnije Vidakovićeve, Poljoprivredni fakultet odgovorio je novim poenima Spajićeve i Vidojevićeve. Rezultat je glasio 32:30 za Pravni fakultet. Kraj se polako bližio i Spajićeva je uzela stvari u svoje ruke. Prodorom je stigla do novih poena. 32:32 je bilo nepunih pet sekundi do kraja. Čučukova se oprobala za tri poena i promašila, ali na pravom mestu našla se Jana Stanković koja je poentirala iz ofanzivnog skoka. Nije bilo dovoljno vremena da se uputi šut ka košu pravnica te su zabeležile novu pobedu rezultatom 34:32.

Statistika
Pravni fakultet Poljoprivredni fakultet
Šut za 1 poen 4/5 6/10
Šut za 2 poena 12/33 13/38
Šut za 3 poena 2/13 0/7
Defanzivni skokovi 17 18
Ofanzivni skokovi 6 12
Asistencije 10 7
Blokade 2 /
Ukradene lopte 8 5
Izgubljene lopte 8 9
Najbolja košarkašica ovog duela Ana Čučukova, istakla je kako je njena ekipa zaslužila da pobedi uprkos neizvesnosti do samog kraja. „Mislim da smo zaslužile ovu pobedu. Revanširale smo se ekipi Poljoprivrednog fakulteta kad smo prošle godine izgubile utakmicu za treće mesto. Zaslužna je cela ekipa i timski rad. Bilo je loših momenata, ali dobrom odbranom smo uspele da savladamo teškog protivnika. Nadam se da ćemo sezonu završiti bez poraza i da ćemo osvojiti ovo takmičenje“, izjavila je Čučukova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB