Pravnice bolje od Farmaceutskog

483

Odbojkašice Pravnog fakulteta trijumfovale su nad ekipom  Farmaceutskog fakulteta rezultatom 2:0(25:19, 28:26) u meču igranom u okviru SUUB lige. Kod pobedničke ekipe istakla se Kokoljeva sa 10 poena mahom direktno iz servisa kao i kapitenka Stanišićeva sa osam poena. Kod poraženih Teovanovićeva je imala pet poena.

Statistika
Statistika: Pravni Farmaceutski
Poeni iz igre 33 20
Poeni iz bloka 5 5
As servis 3 /
Servis greške 13 5
Greške iz igre 4 7
Finalni dan USSB

Početak prvog seta su obeležili poeni isključivo iz grešaka.  Čekalo se do rezultata 3:3 da bi se video poen iz igre pa i on nije dugo potrajao jer je u pitanju bio servis viner Kokoljeve. Živost igri donela je blokadom Gurešićeva već u narednoj akciji i tako ekipi Farmaceutskog donela prvi poen iz igre u ovom meču. Odmah je usledio odgovor protivnica blokadom Mutavdžićeve. Međutim ni Pravnice nisu uspele da krenu u seriju i rezultatski se odcepe jer su servis greškom donele lake poene protivnicama. Tada na scenu stupa kapitenka Pravnog Stanišićeva koja veže četiri poena na mreži i dovodi svoj tim na 10:6. Serija je prekinuta karakterističnom greškom za Pravni, onom iz servisa. Teovanovićeva je sa druge strane pokušala da vrati svoj tim ali najbolje što je mogla je da ih dovede na zaostatak od jednog poena. Tada, nakon greške iz igre Farmaceutkinja, pri rezultatu 14:13 na servis stupa Mišljenova što je predstavljalo odlučujući deo ovog meča. Nakon onih servisa koje su uspele da prime odbojkašice Farmaceutskog nisu uspevala da organizuju akciju iz koje bi mogle da zaprete, a čak i jedan put kada im je to uspelo na mrežu ih je sačekala Jekovićeva i blok udarcem nastavila seriju svog tima koja je na kraju glasila 7:0. Rezultat je u tom trenutku bio 21:14 i iako su Farmaceutkinje kontra serijom od 3:0 pokušale da se vrate već je bilo prekasno. Smirenom igrom, odbojkašice Pravnog sačekale su svoje prilike i greške protivnica i rezultatom 25:19 osvojile prvi set.
Drugi set je otpočet dominacijom Farmaceutskog. Početni rezultat od 6:2 nagoveštavao je promenu u odnosu snaga. Ponajviše se u ovom delu istakla Lončarova kako igrom u napadu tako i u postavljanju blokova u odbrani. Međutim, Mišljenova smeč udarcem prekida ovu seriju i dovodi Kokoljevu na servis. U sledeća četiri poena usledila su četiri direktna poena iz servisa, po dva asa i servis vinera. A onda ponovo prekid serije servis greškom. Farmaceutkinje nisu želele da ostanu dužne pa su na isti način donele lake poene Pravnom koji je u ovom setu imao čak osam servis greški. To je, u jednom trenutku i bio jedini izvor poena za Farmaceutski koji je tako uspevao da održi egal. Sve što bi Pravnice dobro uradile bilo bi poništeno u sledećem poenu kada bi došle na servis. Tako se igralo do rezultata 20:19 za Farmacutkinje nakon kojeg nije napravljena niti jedna greška sa obe strane. Prvo su poentiranje Kokoljeve, a zatim dva servis vinera Milenkovićeve doveli Pravni do plus dva da bi se Teovanovićeva revanširala sa dva smeča i vratila rezultatsku neizvesnost. Prve su priliku da završe ovaj meč imale odbojkašice Farmacije nakon nova dva poena Teovanovićeve. Međutim, na tom putu im se isprečila blokadom Mišljenova da bi potom prvo poenom iz servisa a zatim i smeč udarcem Jekovićeve Pravni preokrenuo stvari u svoju korist. Ponovo se blok isprečio kraju ovog meča, ovoga puta blok aut igračica Pravnog za novo poravnanje 26:26. Slavlje Farmaceutskog je bilo kratkog veka jer su Pravnice preko Mišljenove došle do brzih poena i postavljanja konačnog rezultata 28:26.

Sastav ekipa
Pravni Farmaceutski
2 Mutavdžić 3 Maksimović
4 Mišljen 4 Ilić
5 Jeković 5 Žujević
6 Kokolj 6 Stamenković
8 Stanišić 9 Gurešić
10 Milenković 10 Krstić
11 Ćetković 14 Lončar
15 Teovanović

Kapitenka Pravnog Stanišićeva nije krila zadovoljstvo nakon meča: “Prezadovoljna sam. Protivnice su favoriti u našoj grupi pored Ekonomije i mi smo ih dobili maksimalnim rezultatom. Čestitke protivnicama i svaka čast mojoj ekipi. Idemo do kraja”, izjavila je Stanišićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB