Pravni u finalu nakon triler utakmice

506

U polufinalu turnira Univerzitetske lige Niša za odbojkašice, ekipa Pravnog fakulteta savladala je tim Medicinskog, rezultatom 2:1, po setovima (23:25, 25:22, 16:14). Ovom pobedom Pravni je obezbedio svoje učešće u finalu, gde će igrati sa boljim iz duela Ekonomski-FSFV. Utakmica je obilovala preokretima, a odbojkašice Medicinskog su u trećem setu imale i dve meč lopte koje nisu uspele da iskoriste.

Finalni dan USSB

Duel između prvoplasiranog i četvrtog plasiranog na tabeli pokazao je da na ovoj utakmici nije bilo favorita iako je, na papiru, Pravni imao tu prednost. U regularnom delu sezone Pravnice su relativno lako savladale Medicinski sa 2:0, međutim, ovoga puta morale su dosta da se pomuče kako bi nastavili svoj put ka tituli.

Odbojkašice Medicinskog bolje su otvorile meč, sa dva vezana bloka, već su vodile sa 4:0. Stegnute Pravnice do prvih poena došle su tek nakon servis greške protivnika. Prvi smeč pripao je ekipi igračicama Medicinskog pri rezultatu 6:3, te su uspevale da održavaju prednost. Nakon dva vezana asa Pravnice su uspele da prvi put poravnaju rezultat za 9:9. U tim trenucima Pravni se dosta razigrao, te je i prešao u vođstvo, da bi nakon 12:10 Medicinski morao da zatraži prvi tajm-aut na meču. Mali odmor više je prijao igračicama Medicinskog, koje su dobrim poenima uspele da ponovo steknu prednost i naprave seriju za 16:13. U tim trenucima Pravnicama ništa nije polazilo za rukom, a Medicinarke su dobrim servisima uspele da dođu i do +6. Obe ekipe borile su se za svaku loptu, a poeni su često bili dugi. Medicinski je uspeo da održi vođstvo i da, tek nakon treće prilike, smeč poenom iskoristi set loptu, za 25:23 i vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Pravni je prvi došao do poena i neznatne prednosti od +2. Međutim, serijom od 4 poena Medicinski vrlo brzo preokreće rezultat. Početak drugog seta doneo nam je čvršću igru na obe strane i neizvesniju utakmicu, rezultat je često bio u egalu. Najduži poen na meču dobile su Pravnice, poen je završen zakucavanjem lopte kroz sredinu. U tim trenucima Pravni je uspeo da održava prednost od jednog poena. Prednost Pravnica istopila se isključivo njihovim greškama, gubeći poene u bitnim trenucima. Sredinom seta Medicinski je imao prednost od tri poena, koje su Pravnice uspevale da sustignu. ali ne i da prestignu. Tek nakon dva vezana smeča Pravni je uspeo da poravna rezultat, a ubrzo i da povede. Prednost nisu ispustali do kraja seta, te je on rešen rezultatom 25:22, čime se otišlo u odlučujući treći set.

Treći set bio je ništa manje uzbudljiv od prethodna dva. Obe ekipe bile su odlučne da dobiju utakmicu po svaku cenu. Bilo je mnogo dugih poena. Nakon prve veće razlike Medicinskog od 5:3, Pravni je zatražio tajm-aut. U nastavku utakmice, nakon jednog nesporazuma u polju Medicinskog stiglo se do egala, a vrlo brzo Pravnice su ponovo uspele da dođu do prednosti. Dobrim servisima Pravnica, a lošijim prijemom njihovih protivnica, razlika im je rasla i do 3+.Nakon najuzbudljivijeg poena, i nemoguće lopte koju su vratile, Medicinarke su uspele da preokrenu rezultat u njihovu korist. Nakon nekoliko poena Medicinski je imao dve velike meč lopte pri rezultatu 14:12. Međutim, Pravnice nisu pale pod pritiskom, te su nakon toga uspele da vežu 4 poena, za 16:14, pobedu od 2:1 u setovima i plasman u veliko finale.

Kapiten Pravnog, Milica Lošić, nakon pobede je izjavila:

Ovo je bila jako teška utakmica za nas. Očekivale smo pobedu, ali ne baš na ovoliko težak način. Naše protivnice su odigrale dosta bolje nego u regularnom delu sezone. Naša slabija igra sa početka utakmice koštala nas je gubitka prvog seta. Nadam se da ćemo u finalu biti u punom sastavu, kojim ćemo moći da pariramo našem protivniku i nadam se da ćemo konačno uspeti da osvojimo to zlato koje svi priželjkujemo”, izjavila je Lošić.

Drugi polufinalni meč igraju ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Ekonomskog fakulteta. Utakmica počinje u 15 sati u maloj sali SC “Čair”.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB