Pravni tesno do pobede

197

Pravni fakultet upisao je pobedu protiv košarkaša Biološkog fakulteta rezultatom 45:41 (14:13, 12:12, 9:8, 10:8) u SUUB ligi. Utakmica je bila veoma neizvesna od početka do kraja i tek u poslednjoj četvrtini je odlučen pobednik.Najbolji na strani Pravnog fakulteta bio je Šaponjić sa 12 poena od koji je šest u poslednjoj četvrtini kada se odlučivao pobednik i jednom chase down blokadom, a u protivničkom taboru bolji od drugih bio je Džebrić sa 18 poena i osam skokova, a pratio ga je Tica sa 12 poena.

Finalni dan USSB

Utakmica je počela sa nekoliko promašaja, ali je tu seriju prekinuo Šaponjić sa dva vezana pogotka, prvo je sam sebi napravio poziciju pod košem i lepo poentirao da bi posle toga istrčao kontru i završio je polaganjem. Uzvratili su Biolozi preko Zbiljića koji je posle lepog prodora završio akciju. Ponovo je isti igrač pogodio u sledećem napadu, ovaj put uz faul. U ovom delu igre, Pravni je dobro šutirao unutar reketa, te su tako bili u konstantnoj prednosti.  Veoma napetu prvu četvrtinu, dobio je pravni poenom razlike, 14:13.

17577820_1940192322933834_566251902_n

Drugi deo igre, otvorio je Simeunović trojkom za Biologe, ali je istom merom odgovorio Brkić. Pravni je takođe dosta dobro skakao u napadu, te su iz nekih od tih skokova uspeli da poentiraju. Nikolić je imao jedan lep prodor koji je doneo dva poena Pravnom. Na poluvreme se otišlo rezultatom 26:25 u korist Pravnog fakulteta. Ovu utakmicu obeležio je  sukob koji se desio između igrača dve ekipe. Sve se dogodilo posle jednog grubog faula Tice nad Arnautom sa Pravnog, gde su igrači obe ekipe utrčali sa klupe u želji da zaštite svoje saigrače.  Posledica toga su  tehničke greške koje su  dobili Šaponjić i Arnaut sa Pravnog, odnosno Džebrić i Tica sa Biološkog.

Statistika
Pravni fakultet Biološko fakultet
Poeni 45 41
Šut za 1p 9/17 7/9
Šut za 2p 14/32 11/27
Šut za 3p 2/11 4/15
Defanzivni skokovi 18 15
Ofanzivni skokovi 12 6
Asistencije 4 4
Blokade 2 5
Izgubljene lopte 8 9
Ukradene lopte 7 6

U trećoj četvrtini bilo je dosta promašaja, ali i ovaj period igre pripao je Pravnicima poenom razlike (9:8). U ovom delu igre viđeno je nekoliko lepih poteza, prvo je iz igre dva na dva poentirao Džebrić, da bi na drugoj strani pri kraju jednog napada u zadnjoj sekundi pogodio Šaponjić. Takođe, posle jedne izgubljene lopte Pravnog, usledio je kontra napad Biologa i činilo se lake poene, što je sprečio Šaponjić blokadom iz trka. Pred četvrtu četvrtinu, Pravnici su ušli sa dva poena prednosti (35:33).

U ovom delu igre viđena je još veća borba, nije bilo niti jedne lake lopte i pod košem se igralo veoma jako. Džabrić je poentirao za Biologe, ali je istom merom uzvratio Šaponjić. Posle toga je fade away pogodio Tica, da bi Šaponjić ponovo pogodio ovoga puta uz faul i realizovao slobodno bacanje. Zbiljić je potom pogodio trojku i dao nadu svojoj ekipi, ali je Brkić svojom drugom trojkom i posle jednim pogođenim slobodnim bacanjem osigurao pobedu Pravnicima. Utakmica je završena rezultatom 45:41 u korist Pravnog fakulteta.

Sastavi timova
Pravni fakultet Biološki fakultet
Pavić Zbiljić
Nikolić Radoš
Vulović Simeunović
Drašković Jeremić
Šaponjić Tica
Savić Džebrić
Arnaut Breka
Brkić Đorđević
Zečević
Jovčević

S obzirom da imamo samo dvojicu starijih igrača, mislim da su momci pokazali finu košarku. Imamo skor od 5:2 i nadam se da ćemo nastaviti ovako, trenutno smo zadovoljni rezultatom“ izjavio je Šaponjić sa Pravnog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnici poraženi u polufinalu Mediteranskih univerzitetskih igara!
Naredni tekstEkonomski pretrčao Geografe
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.