Pravni slavio protiv Mašinskog

243

Futsaleri Pravnog fakulteta savladali su rezultatom 2:0 (0:0) ekipu Mašinskog fakulteta i tako upisali šestu pobedu u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Do trijumfa pravnike su predvodili Minić i kapiten Nikola Ristanović.

 

Od početka utakmice obe ekipe su krenule ofanzivno. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Mašinski fakultet. Pešić je oduzeo loptu na sredini terena snažno šutirao po zemlji, no golman Pravnog je uspešno intervenisao. Pravnici su uzvratili preko Matijevića i Nikole Ristanovića, ali su njihovi pokušaji bili nedovoljno precizni kako bi ozbiljnije ugrozili čuvara mreže Mašinca. Čvrsta i sigurna odbrana obe ekipe onemogućavala je veliki broj prilika iz kaznenog prostora, te su oba tima svoju šansu da stignu do gola pretežno imali nakon šuteva sa distance. Upravo nakon jednog takvog udarca, Matijević je mogao da dovede drugoplasiranu ekipu prošlogodišnjeg šampionata do vođstva, no Simeunović je upisao novu sigurnu odbranu. Najmanja greška jedne od ekipa ostavljala je prostor za kontranapad protivničke i upravo nakon jedne takve greške u prilici se ponovo našao Pešić. Futsaler Mašinskog je oduzeo loptu na sredini terena, prošao po aut liniji, ali golman Pravnog je pravovremeno istrčao i tako ga sprečio da uputi šut. Nedostajalo je koncentracije u završnici akcija igračima i jedne i druge ekipe, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.


Sastavi timova
Mašinski fakultet Pravni fakultet
Simić Cvejić
Pešić Vićić
Denić N. Ristanović
Obradović J. Ristanović
Stanimirović Radović
Jevremović Minić
Malović Fric
Petrašević Matijević
Simeunović Vrljanac
Badovinac

Drugo poluvreme počelo je sa dva uzastopna napada Mašinskog fakulteta. Najpre je Pešić pokušao šutem sa oko 12 metara da ugrozi golmana pravnika, a potom je i Petrašević oprobao svoj udarac, no rezultat je ostao nepromenjen. Pravni fakultet je uzvratio preko kapitena Ristanovića i Matijevića, ali su igrači Mašinskog čvrstvom odbranom zaustavili napade najraspoloženijih igrača Pravnog. Uspevala je ekipa iz Ulice kraljice Marije da pruži otpor prošlogodišnjim finalistima sve do 35. minuta, kada je Nikola Ristanović preciznim pasom uposlio Minića koji je iskosa snažno šutirao i savladao Simeunovića za 1:0. Do prednosti od 2:0, pravnici su došli dva minuta kasnije, nakon što je Ristanović realizovao kazneni udarac, koji je dosuđen zbog šestog prekršaja ekipe Mašinskog fakulteta. Futsaleri Mašinskog imali su priliku preko Pešića i Denića da barem ublaže poraz, no utakmica je zvaršena pri rezultatu 2:0.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMašincu pripala dramatična završnica
Naredni tekstPravnici presudili farmaceutima
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.