Pravni sa prve pozicije u polufinale

257

Odbojkaši Pravnog fakulteta savladali su ekipu Arhitektonskog rezultatom 2-0, po setovima 25:17, 27-25. Ovo je bila peta pobeda Pravnika iz pet odigranih mečeva i oni sigurno u polufinale Druge lige ulaze sa čelne pozicije grupe A. Sa druge strane Arhitektama je ovo drugi poraz koji ih je potpuno odaljio od drugog mesta u grupi i plasmana u polufinale.

Finalni dan USSB

Pravni fakultet

Arhitektonski fakultet

1.Ražnatović L. (kapiten)  2.Mitrović M.
2.Banduka N.  4.Blažić M.
5.Todorović L.  5.Govedarica M.
8.Stefanović I.  10.Pavlović M.
9.Ilić D.  12.Lekić I.
12.Đorđević N.  13.Bandur S.
 18.Lovrinčević D.

 

Pravni fakultet

Arhitektonski fakultet

Poeni iz napada

28

13

Poeni iz bloka

5

4

As servisi

5

1

Servis greške

11

6

Greške iz igre

13

8

Ekipa Pravnog fakulteta je u potpunosti kontrolisala ceo tok meča. Igrali su tačno onoliko koliko je bilo potrebno da zabeleže pobedu. Već na početku utakmice nametnuli su svoj ritam igre. Poveli su sa 10-7 i do kraja seta povećavali svoju prednost. Odbojkaši Arhitektonskog su u prvom setu osvojili samo 3 poena iz napada i nijedan iz bloka i servisa, sa takvom igrom ne bi mogli da pobede ni neke slabije ekipe. Pravnici su imali dobar prijem, pa im je i napad bio raznovrstan, osvajali su poene kako sa krajeva tako i kroz sredinu. Odbojkaši Pravnog su u ovom delu igre napravili duplo više grešaka nego protivnici (12-6) ali su i pored toga osvojili prvi set rezultatom 25-17.

Drugi deo igre bolje su krenuli igrači Arhitektonskog. Počeli su da osvajaju poene i iz napada i  bloka. U jednom trenutku došli su do prednosti od 4 poena, 16-12. Međutim Pravnici se nisu predavali, dobrim servisima došli su na poen zaostatka. Ponovo su više grešaka napravili igrači Pravnog, ali i pored toga sve vreme su igrali egal sa Arhitektama. U neizvesnoj završnici Banduka preuzima odgovornost i dovodi svoju ekipu do pobede nakon druge iskorišćene meč lopte, 27-25.

U pobedničkoj ekipi poeni su bili veoma ravnomerno raspoređeni, Banduka i Đorđević su postigli po 10, dok su Ražnatović, Todorović i Stefanović meč završili sa po 6 osvojenih poena. U ekipi Arhitektonskog fakulteta bolji od ostalih bili su Blažić sa 5 i Lovrinčević sa 4 postignuta poena.

Luka Todorović, tehničar ekipe Pravnog fakulteta, smatra da je odlučila njihova kolektivna igra i činjenica da već duže vreme igraju zajedno.
-Ekipa Arhitekture je bila dostojan protivnik. Međutim mi smo igrali bolji, ali smo uz to i mnogo grešili. Ušli smo opušteno u meč i ceo odigrali bez pritiska jer smo već obezbedili prvo mesto u grupi-rekao je za kraj Todorović.

1420076_10202657869431070_235239385_n

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkaši IKT-a pobedom završili ovogodišnje takmičenje
Naredni tekstMedicina stigla do bitne pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka. Životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Danas je retka mogućnost da se čovek bavi onim što voli, ali se nadam da sam na dobrom putu da u tome uspem. Trenirala sam odbojku devet godina pa odatle moja ljubav prema sportu. Otvorena sam, komunikativna, spremna za saradnju sa ljudima, tako da ako vas nesto zanima slobodno pitajte!Moji tekstovi