Pravni obezbedio mesto u finalu

241

U polufinalu košarkaške Univerzitetske lige Niša, ekipa Pravnog fakulteta savladala je ekipu Elektronskog fakulteta rezultatom 32:38 (12:14,5:6,10:10,5:8). Ovom pobedom Pravni je obezbedio svoje učešće u finalu.

Finalni dan USSB

U prvom delu igre, ekipe su bile ujednačene. Košarkaši Pravnog fakulteta imali su više defanzivnih skokova i više napada, pa su na kraju prve četvrtine imali minimalnu prednost – 12:14. Obe ekipe borile su se za svaki poen, ali su Pravnici igrali malo agresivnije i življe što ih je na kraju dovelo do pobede. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 12:14 za Pravnike.

U drugom kvartalu ništa se nije promenilo. Pravnici su nastavili uigranom taktikom, dok su Elektronci u pokušaju da osujete njihovu taktiku napravili određene greške i izgubili su mnoge prilike.

U trećem kvartalu košarkaši Elektronskog fakulteta  pojačali su intenzitet igre i zamalo prestigli Pravnike koji su svaki trenutak koristili da zadrže prednost. Obe ekipe dale su po 10 poena, ali je rezultat bio 27:30 u korist Pravnika.

U četvrtom kvartalu  obe ekipe nastavile su upornu borbu. I ako su bili u prednosti, košarkaši Pravnog fakulteta nisu stali da odmore i predahnu, već su nastavili  dobrim napadom i još boljem odbranom. Ekipa Elektronskog fakulteta nije gubila nadu i u poslednjem kvartalu tražila je  dva tajm-auta kako bi probali da savladaju protivnike, ali to nije urodilo plodom. Pravnici su ovom pobedom ušli u borbu za finale i nadaju se najboljem.

Očekivali smo tešku utakmicu.Ekipa Elektronskog je u regularnom delu završila sa samo jednim porazom što govori o  ozbiljnosti te ekipe.Izuzetno su bili uigrani,a mi smo se kasno okupili.Eto na neki način podižemo formu i srećni smo zbog pobede i novog finala“-Izjavio je nakon pobede kapiten ekipe Pravnika Čukuranović Dimitrije.

IGRACII

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV u finalu
Naredni tekstElektronski i FSFV u borbi za trofej
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Volim da volontiram i stičem nova iskustva.Trenutno pišem za SDL i Sportindex. Možete me kontaktirati na j.borisavljevic12@gmail.com