Pravni nastavio pobednički niz

147

Muški odbojkaški tim Pravnog fakulteta ubedljivo je savladao ovogodišnje povratnike u Prvu ligu – ekipu Saobraćajnog fakulteta. Pravnici su očekivano opravdali ulogu favorita i slavili sa 2:0 (25:15, 25:20).

Sastavi timova
  PRAVNI   SAOBRAĆAJNI
5  Trajković 1  Aškić
7  Ristić 4  Bogdaović
8  Anđelković 7  Nedeljković
10 Ražnatović 10 Jagodić
12 Đorđević 12 Jocić
13 Banduka 13 Stojilović
  18 Novaković
  19 Maletić
       Savković
Finalni dan USSB

Početak prvog seta prošao je u znaku Pravnog fakulteta. Njegovi odbojkaši su najpre poveli sa 5:2, da bi u nastavku prednost povećali na 13:4. Saobraćajci nisu imali rešenje za Đorđevića i Banduku. Ovaj tandem bio je nezaustavljiv. Jagodić i Nedeljković su mini-serijama pokušavali da uhvate rezultatski priključak, ali je veliki broj grešaka ostatka tima ostavio u senci njihov poenterski učinak. Pravnici su održavali prednost do samog kraja prvog dela igre. Odbojkašima Saobraćajnog fakulteta nije pošlo za rukom da smanje rezultatsku razliku ili bar nagoveste bolju igru u nastavku meča. Jocić je pri rezultatu 23:12 ušao u seriju dobrih servisa i upisao tri poena na svoj konto, ali nedovoljno za veće promene rezultata. Banduka je, najpre, obezbedio svojoj ekipi set loptu, a potom as poenom stavio tačku na prvi deo igre.

Saobraćajci su na startu drugog seta pokazali da mogu biti ravnopravan protivnik Pravnicima. Brzo su poveli sa 6:2, ali ta prednost nije dugo potrajala. Odbojkaši Pravnog fakulteta su, preko Ristića i kapitena Ražnatovića izjednačili na 9:9 i preuzeli inicijativu u nastavku meču. Prvo vođstvo u drugom delu u Pravnici su zabeležili pri rezultatu 12:13, a za potpuni preokret postarali su se Banduka i Đorđević. Saobraćajci su preko Nedeljkovića pokušavali da se rezultatski vrate u meč, ali bezuspešno. Nadu im je dao Jocić kada je, sa dva dobra servisa približio svoj tim na 20:23, ali je već u narednoj akciji Banduka obezbedio Pravnicima meč loptu, a potom je i iskoristio.

Statistika
  PRAVNI SAOBRAĆAJNI
Poeni iz igre 28 18
Poeni iz bloka 5 1
As servisi 1 3
Servis greške 4 5
Greške iz igre 9 11

Ristić i kapiten Ražnatović bili su najraspoloženiji za razgovor nakon pobede.  Kažu da su u ovu sezonu ušli skromnih očekivanja i da je za njih svaka pobeda važna.
Za razliku od prethodne godine kada smo u najvažnijim mečevima izgoreli od želje za dobrim plasmanom, ove sezone smo u takmičenje ušli bez očekivanja. Želimo da igramo rasterećeno, bez ikakvog pritiska. Ići ćemo korak po korak, za nas je svaka pobeda već na neki način i trijumf“, izjavio je kapiten Pravnika.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGeorudari u derbiju kola bolji od filozofa
Naredni tekstOdbojka: najava četvrtog vikenda
Studentkinja novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije. Bivša sam odbojkašica i nesuđena fudbalerka, danas veliki ljubitelj sporta i strastveni kladioničar. San mi je da postanem sportski komentator ili voditelj neke sportske emisije.