Pravni je šampion

523

Košarkaši Pravnog fakulteta pobednici su Univerzitetske lige Niša. Oni su u finalu bili bolji od ekipe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i odneli su pobedu rezultatom 69:59 (20:5, 12:17, 21:16, 16:21), stigavši prvi put do titule šamiona. Pravnike su do titule predovodili maestralni Ilić sa 23 i Jovanović sa 22 poena.

Finalni dan USSB

Krenuli su furiozno Pravnici i stigli su do velikih 11:0 uz dve trojke Jovanovića.  Veliki minus naterao je Difovce da zatraže tajm-aut.  Ipak slika na terenu nije se mnogo promenila, veliki broj izgubljenih lopti FSFV-a i odlično šuterko raspoloženje Pravnog stvorilo je velikih +15 za Pravnike na kraju prve ćetvrtine. Pravnici su protivniku u prvom periodu dozvolili protivniku samo 5 poena, što dovoljno govori o njihovoj odbrani u tim trenucima igre.

U drugoj četvrtini Difovci su došli do daha, uspostavili ravnotežu u skoku i iz dobre pozicione igre dolazili do poena iz reketa. Bolje su branili Jovanovića i Ilić i ovaj period igre rešili u svoju korist sa 17:12 i  na poluvreme otišli sa 10 poena minusa.

 

Energičnije su u nastavk meča ušli Pravnici,  ponovo su „zategli“ odbranu i iz tranzicije dolazili do lakih poena. A kada je Ilić poentirao za 45:31,  Difovci su morali da zatraže minut odmora. Posle tajm-auta  usledila je serija FSFV-a 8:0 , tako su se vratili na jednocifren minus i vratili neizvesnost u meč. Međutim, Pravnici su imali spreman odgovor i sa sedam vezanih poena do kraja četvrtine vratili su svoju prednost na sigurnih 15 poena.

proslava

Na početku poslednje deonice meča Pravnici su trojkama Jovanovića došli i do maksimalnih +21, da bi do kraja utakmice rutinskom igrom zadržali prednost i potpuno zasluženo stigli do titule prvaka.

Kapiten Jovanović i najbolji poenter Ilić bili su presrećni posle velike pobede i osvajanja trofeja. „ Jako nam drago zbog ove titule. Igrali smo četiri finala, ali nikad nismo osvojili takmičenje.  Ovo je prva titula za Pravni fakultet, a dodatnu  draž ovom uspehu daje pobeda nad najvećim rivalom u finalu. Ovu pobedu posvećujemo celoj ekipi koja je bila fenomenalna“, rekli su oni.

SASTAVI TIMOVA:

Pravni fakultet: Šoškić, Tomić, Čukuranović, Jovanović, Spasić, Ilić, Bojević, Kostić, Igić, Petrović, Nikolić, Zlatković

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja: Milošević, Mitić, Mitić V, Prokić, Mitić N, Kovačević, Dojčinović, Milenković

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB