Poznati sastavi grupa u studentskim ligama za odbojkaše

89

U novoj sezoni Prve lige za odbojkaše nadmetaće se dvanaest ekipa, koje su podeljenje u dve grupe. Prošlogodišnji finalisti, tim Medicinskog fakulteta nosioc je grupe A, dok je osvajač titule prvaka Univerzitetske lige, ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nosilac grupe B.

Pored Medicinskog fakulteta u grupi A nalaze se i ekipe Fakulteta oranizacionih nauka, Mašinskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Tehološko- metalurškog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

U grupi B sa šampionima, Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, takmičiće se i Biološki fakultet, Ekonomski fakultet, Rudarsko- geološki fakultet, Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije i Vojna akademija.

 

Drugu ligu takođe čini dvanaest ekipa podeljenih u dve grupe.

Grupa A sastavljena je od ekipa Fakulteta bezebednosti, Matematičkog fakulteta, Beogradske poslovne škole, Filološkog fakulteta, Fakulteta veterinarske medicine i Arhitektonskog fakulteta.

Grupu B čine timovi Građevinskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Saobraćajnog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Šumarskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta.

 

Nakon grupne faze Prve lige dve najbolje plasirane ekipe u grupi prolaze u polufinale, gde se ukrštaju prvoplasirani sa drugoplasiranim iz grupe. Ekipe sa najlošijim učinkom u grupi direktno odlaze u niži rang takmičenja, a društvu prvoligaša pridružuju se dve najbolje ekipe iz Druge lige.

Fejsbuk komentari