Pomozimo Igoru Nurkiću

231

Mladom džudisti, Igoru Nurkiću, hitno je potrebna novčana pomoć za lečenje u inostranstvu. Naime, džudista Univerzitetskog džudo kluba “Kinezis” boluje od leukemije limfoma, a njegovo lečenje u Nemačkoj košta oko 160 000 evra. Pozivaju se svi građani dobre volje, koji su mogućnosti, da ovom mladom i uspešnom momku pomognu  uplatom prekopotrebnih novčanih sredstava.

Finalni dan USSB

Donacije možete uplatiti na račun Džudo saveza Srbije broj 325-9500900016778-09, kod OTP banke, a svoj doprinos možete dati i slanjem SMS poruke sadržaja 171 na broj 3030 – cena poruke je 100 dinara, bez PDV-a.pomozimo igoru nurkicu

Niški sportski klubovi organizuju i brojne humanitarne turnire na kojima će biti prikupljana pomoć za lečenje Igora Nurkića. Odbojkaški savez Nišavskog okruga organizuje Humanitarni odbojkaški turnir u subotu i nedelju, 28. i 29. maja u velikoj sali SC “Čair” u terminu od 16 do 20 sati. Odbojkaški savez Nišavskog okruga poziva sve građane, sve sportske radnike, bivše i sadašnje odbojkaše, kao i medije da se priključe akciji.   Takođe, Teniska akademija Živković (TAŽ) organizuje prikupljanje finansijske pomoći namenjene lečenju osamaestogodišnjeg reprezentativca. Od 10 sati, u nedelju, 29. maja, igraće se humanitarni teniski turnir na terenima akademije (Trebinjska 87, Bubanj).  Pozvani su svi građani, a TAŽ će obezbediti sve potrebne rekvizite za učesnike turnira, kao i poklon vaučer od 50% na bilo koju ponudu Teniske akademije Živković, navodi se u saopštenju TAŽ. Rukometni klub Naisa 2 će, takođe, igrati za Nurkića. Sredstva će biti prikupljana na utakmici protiv selekcije Prve lige Istok koja je zakazana za petak, 28. maj, a počinje u 19:30 sati. Na svim humanitarnim turnirima biće postavljene kutije za dobrovoljni prilog.

Za Nurkićevo lečenje u inostranstvu biće kokurisano i pri fondu Ministarstva zdravlja. Međutim, nije poznato koju sumu će Ministarstvo uplatiti, a još uvek se ne zna i koji je ukpni iznos potrebnih finansijskih sredstava za Igorovo lečenje.

Igor je brat višestrukog studenskog prvaka Srbije Filipa Nurkića i sin selektora univerzitetske reprezentacije Srbije  i profesora na Fakultetu sporta u Nišu, Mirsada Nurkića.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF maksimalno do polufinala
Naredni tekstNiš rezervisao kartu za Zagreb!
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.