Poljoprivrednici ubedljivo do još jedne pobede

366

Košarkaši Poljoprivrednog fakulteta pobedili su ekipu Fakulteta političkih nauka rezultatom 61:36 (17:9, 12:11, 19:5; 13:10) u okviru osmog vikenda SUUB lige. Poljoprivrednici su samo u uvodnim minutima utakmice imali problema sa realizacijom, što su političari i iskoristili da budu u rezultatskom egalu, ali su do kraja prve četvrtine popravili taj segment igre i napravili razliku od osam poena koju su samo uvećavali do kraja utakmice.

 

Političari su odlično otvoriliutakmicu i poveli sa 4:0 posle polaganja Marića i zicera Popovića. Sa druge strane Poljoprivrednici su loše ušli u meč i tek iz petog šuta pogodili i to posle drugog slobodnog bacanja koje je izveo Đurić. Kada su probili led usledila je serija od 10:2, najpre je Ugljić izblokirao protivnike i solo prodorom od svog koša otišao na polaganje, da bi u nastavku pogađali Eraković Bojović, a tačku na ovo seriju stavio je Đurić vrlo dobrim otvaranjem  i polaganjem nakon centralnog pika. Usledio je blagi pa koncentracije  u realizaciji Poljoprivrednosg fakulteta, pa su promašili narednih pet šuteva, međutim odigrali su čvrsto u odbrani pa nisu dozvolili ekipi Fakulteta političkih nauka da se rezultatski približi. Do kraja četvrtine pogađali su Popović, Stanković i Eraković, a na prvi odmor otišlo se rezultatom 17:9 u korist košarkaša Poljoprivrednog fakulteta.

Sastavi timova
                                      FPN                      Poljoprivredni fakultet
Kneselac Koraćev
Deli Bojović
Perc Stojanac
Stanković Ilić
Milosavljević Đurić
Marić Ugljić
Popović Eraković
Božić Joldić
Mihailović Todorović
  Krstić
 
 
Drugu četvrtinu je obeležila rezultatska klackalica. Početak ovog perioda obeležen je sa pet uzastopnih šuteva za tri poena igrača Poljoprivrednog fakulteta (2/5), gde su prva tri Stojanca i Ilića bila neprecizna. Usledilo je period igre koji su poljoprivrednici dobili rezultatom 10:6, a on je upravo otvoren sa dve trojke koje su pogodili Stojanac i Bojović, a završio se  Krstićevim pogođenim zicerom nakon asistencije Joldića. Sa druge strane političari su takođe krenuli sa promašenim šutem za tri poena, ali u nastavku četvrtine upisali poene sa distance preko Popovića Marića, ajoš jedan koš van linije 6,75 dodao je i Delija. Na kraju četvrtine Poljoprivrednici su imali prednost od devet poena (29:20).

Usledio je treći period u kome su Poljoprivrednici prelomili utakmicu i trasirali put ka još jednoj ubedljivoj pobedi. Ovu deonicu otvorio je Bojović sa dve uzastopno pogođene trojke za rezultat od 35:20. Košarkaši fakulteta političkih nauka su u čitavoj ovoj četvrtini izgledali potpuno bezidejno, a kada se na to doda i odlična odbrana košarkaša Poljoprivrednog fakulteta kao rezultat svega toga se dobija da su političari postigli svega pet poena u ovoj četvrtini, trojka Marića i prodor Delija. Pored Bojovića do kraja ovog perioda u ekipi Poljoprivrednog fakulteta  pogađali su i Đurić, Krstić, Todorović i Ugljić za konačnih 19:5 u ovoj četvrtini.

Statistika
                       FPN Poljoprivredni fakultet
Poeni 36 61
Šut za 1p 4/6 9/19
Šut za 2p 13/20 16/26
Šut za 3p 2/13 7/21
Defanzivni skokovi                       9                       8
Ofanzivni skokovi 2 5
Asistencije 1 6
Blokade 4
Izgubljene lopte 5 2
Ukradene lopte 2 8
U poslednjih osam minuta Poljoprivrednicima je preostalo da rutinski privedu meč kraju. Gotovo izjednačenu igru u napadu gledali smo u uovom periodu, što je bilo dovoljno da Poljprivrednici sačuvaju svoju prednost do samog kraja i upišu još jednu ubedljivu pobedu (61:36).

Jedan od igrača koji je odradio takozvani prljavi deo posla u ekipi Poljoprivrednog fakulteta Krstić je izneo utiske posle još jedne pobede. ‚‚ Posle dužeg vremena smo svi bili na treningu i to je dovelo do toga da imamo energiju tokom celog meča što rezultiralo ovako ubedljivom pobedom”, istakao je Krstić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstJovana Preković – Evropska šampionka na putu ka Tokiju
Naredni tekstMašincu pripala dramatična završnica
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.