Poljoprivrednici jači od političara

67

U okviru petog vikenda SSUB košarkaške lige Poljoprivredni fakultet savladao je Fakultet političkih nauka rezultatom 62:37 (12:15, 19:15, 17:9, 14:8). Košarkaši FPN-a su  čitavu utakmicu igrali sa samo petoricom igrača, ali su i pored toga tokom prvog poluvremena igrali egal sa brojnijim poljoprivrednicima. Kako je meč odmicao, FPN-ovce je sustizao umor, što su njihovi protivnici umeli da iskoriste i zabeleže još jednu pobedu.

Obe ekipe dobro su otvorile utakmicu i poeni su se smenjivali na obe strane. U ekipi Poljoprivrednog fakulteta raspoložen je bio Bojović, koji je pogađao sa distance i poludistance. Sa druge strane, političare je predvodio Jović. Upravo njegovom trojkom FPN-ovci dolaze do izjednačenja (10:10) minut pre kraja prve deonice. Već u sledećem napadu Jović je još jednom bio precizan sa linije 6,75 i dovodi svoju ekipu u vođstvo (13:10). Uspeli su FPN-ovci da održe prednost do kraja kvartala i na pauzu odu sa tri poena „viška“ (15:12).

15555273_1312126342162589_1024284631_o

Po povratku na teren obe ekipe nastavile su u istom ritmu, ali su poljoprirednci dobili još jednog raspoložeog igrača. Stojanac je u ovoj deonici pogodio tri tojke I najavio svoju dobru partiju. Upravo njegovim I Bojovićevim poenima, ekipa iz Zemuna dolazi do prednosti od pet poena (24:19), na šta su njihovi protivnici reagovali tajm-autom. Priliku da poveća prednost svoje ekipe propustio je Bojović kada je nakon istrčane kontre promašio polaganje, što su košarkaši FPN-a kaznili vezavši tri trojke (28:28). Tačku na ovu deonicu stavio je Subašić koji je uz zvuk sirene pogodio za dva poena, pa FPN na odmor odlazi sa minimalnim zaostatkom (30:31).

Sastavi timova

Sredinom trećeg perioda igre Poljoprivredni fakultet prvi put dolazi do osetnije prednosti. Stojanac je nastavio da pogađa i u ovoj deonici,a pridružio mu se I Antić. Upravo njegovim poenima poljoprivrednici dolaze do dvocifrene prednosti (46:36). Sa druge strane, političari su u ovoj deonici pogodili tri trojke, ali šut sa poludistance ih nije služio. Rezultat pred poslednji kvartal glasio je 48:39 u korist Poljoprivredog fakulteta.

15491680_1312126288829261_1844779517_o

Kako se utakmica bližila kraju, tako je umor FPN-ovaca bio sve očigledniji, pa nisu pronalazili rešenje za Stojanca I Bojovića, koji su nastavili da pogađaju. Sa druge strane, pogađali su Jović, Mihailović i Milanović, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Poljoprivrednici su tako rutinski priveli utakmicu kraju I zabeležili još jednu sigurnu pobedu rezultatom 62:47.

Statistika

Najeikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Poljoprivrednog fakulteta, Stojanac, koji je upisao 18 poena, a pratio ga je saigrač Bojović sa 14. Sa druge strane, u ekipi Fakulteta političkih nauka istakao se Mihailović sa 20 zabeleženih poena, uz stopostotan učinak sa linije 6,75.

Nakon utakmice, košarkaš Poljoprivrednog fakulteta, Veljko Bojović izneo je svoje utiske: “Mislim da je presudilo to što smo bili brojčano nadmoćni, oni su se dobro držali u prvom poluvremenu, bilo je samo jedan poen razlike. Ali, tada su već počeli da gube snagu I maše neke šuteve koje su do tada pogađali, mi smo to iskoristili, ali je bilo teže nego što izgleda”, zaključio je Bojović.

Nakon petog odigranog vikenda, košarkaši Poljoprivrednog fakulteta imaju maksimalan učinak I četiri pobede, dok je ekipi Fakulteta političkih nauka ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstVIŠER kontrama do polufinala Novogodišnjeg turnira
Naredni tekstPravni bolji od Dende
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.