Poljoprivrednice trijumfovale u završnici meča

389

U okviru osmog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu košarkašice Poljoprivrednog fakulteta savladale su Mašinski fakultet rezultatom 27:18 (8:4, 6:7, 6:3, 7:4) i tako došle do pete pobede u prvenstvu. Utakmicu sa malo postignutih poena obeležila je košarkašica Poljoprivrednog fakulteta Gordana Spajić postignuvši pet poena, pri čemu je imala i pet asistencija, dok se kod Mašinskog fakulteta istakla Drakulićeva sa 11 poena.

Finalni dan USSB

Prvu deonicu otvorio je pogodak iz reketa Mladenovićeve na asistenciju Spajićeve. Ovaj koš je otvorio mini-seriju poljoprivrednica od 6:0. Na dodavanja Spajićeve, koševe su postizale Mladenovićeva i Hristov. 6:3 je glasio rezultat nakon pogotka za tri poena Drakulićeve kojom je serija prekinuta. Sa poludistance bila je precizna Božek nakon čega se na kratak predah otišlo rezultatom 8:4 za Poljoprivredni fakultet.

Početak druge četvrtine pripao je ekipi Poljoprivrednog fakulteta. Spajićeva je opet bila u ulozi asistenta, dok je za dva u kontri pogodila Hristov (10:4). Kod Mašinskog fakulteta pogađale su svoje šuteve Drakulićeva i Vasiljevićeva. Vasiljevićeva je pokušavala prodorima i uspevala da uz faul pogodi koš protivnica, dok je Drakulićeva bila još jednom precizna van linije 6,75 metara za 12:11. Tajm-autom su devojke sa Mašinskog fakulteta probale da preokrenu rezultat i nastave mini-seriju od 0:5, međutim prekinula ih je pogotkom Radovanovićeva. Rezultatom 14:11 završeno je prvo poluvreme za Poljoprivredni fakultet.

Sastavi timova

Poljoprivredni fakultet

Mašinski fakultet

1 Mladenović S. 3 Kljaić I.
2 Vidojević A. 4 Petković N.
3 Žujević M. 5 Drakulić M.
4 Jakovljević A. 6 Vasiljević S.
5 Spajić G. 11 Milić M.
6 Radovanović B. 12 Antić J.
7 Hristov M. 14 Glišić J.
8 Milošević T. 34 Rosić M.
9 Božek P.
10 Civrić N.
Po jedna ukradena lopta na obe strane obeležila je početak ovog dela meča. Spajićeva je odigrala dobru odbranu u nekoliko navrata i blokadom sprečila poene protivnica. Prvo izjednačenje u meču donela je Drakulićeva, koja je nakon što je promašila dva slobodna bacanja, pogodila za tri poena (14:14). Međutim novom mini-serijom od 6:0 poljoprivrednice su se odvojile na 6 poena razlike. Spajićeva je pogađala sa linije slobodnih bacanja, dok je kapiten Poljoprivrednog fakulteta Vidojevićeva uspela da uz faul dođe do novih poena. 20:14 bio je rezultat pred ulazak u poslednji kvartal utakmice.

Vasiljevićeva je ukravši loptu i postignuvši koš smanjila prednost protivnica na 20:16. Vidojevićeva je ofanzivni skok iskoristila i povećala prednost svog tima. Radovanovićeva je bila precizna iz kornera za 24:16 četiri minuta pre kraja meča. Mašinski fakultet je pokušavao čvrstom odbranom da protivnicama oteža postizanje poena. Vasiljevićeva je sa jedne strane bila polovična nakon nesportske greške poljoprivrednica, dok je Božek bila stoprocentna sa linije za slobodna bacanja za 26:18. Nije bilo vremena za preokret i tačku na ovaj meč stavila je Hristov sa linije slobodnih bacanja za konačnih 27:18 za Poljoprivredni fakultet.

Statistika

Poljoprivredni fakultet

Mašinski fakultet

1 poen 7/15 5/15
2 poena 10/25 2/16
3 poena 0/9 3/12
Asistencije 8 5
Ofanzivni skokovi 4 3
Defanzivni skokovi 18 10
Ukradene lopte 5 5
Izgubljene lopte 13 9
Blokade 4 /
Najzapaženija košarkašica Poljoprivrednog fakulteta Gordana Spajić okrivila je netreniranje ekipe za ovoliki broj postignutih poena i za ovakvu utakmicu. “Tačno se vidi da ne treniramo. Bile smo mnogo bolje na početku sezone, sada nam je forma naglo pala. Svakako bih čestitala mojim saigračicama na pobedi, i nadam se da ćemo povratiti formu u nastavku sezone”, prokomentarisala je Spajićeva.

Zimski deo takmičenja ekipa Poljoprivrednog fakulteta završila je na drugom mestu grupe “B” sa skorom 5:1, iza Farmaceutskog fakulteta (6:0), dok se na 4. mestu nalazi ekipa Mašinskog fakulteta koja ima jednu pobedu i pet izgubljenih utakmica.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB