Poljoprivrednice preokretom do polufinala!

510

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige Univerziteta u Beogradu košarkašice Poljoprivrednog fakulteta savladale su ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom 42:37 (9:7, 6:15, 10:11, 17:4) i plasirale se još jednu godinu za redom u TOP4. Neizvesan susret, ispresecan velikim brojem faulovaekonomistkinje su kontrolisale veći deo vremena, međutim poljoprivrednice su sa svojih najboljih osam minuta u čitavoj sezoni u poslednjoj deonici došle do izjednačenja, a potom i do preokreta i pobede.  

Finalni dan USSB

 

Nedeljni košarkaški program u hali ,,Radivoj Korać” otvorila je trojka ekonomistkinja preko Stolićeve, a potom je Stojanovićeva uvećala vođstvo svog tima za još dva poena (0:5). Pokušala je Žujevićeva da uzvrati trojku u narednom napadu ,,Zelenih”, međutim nije bila precizna i rezultat je ostao nepromenjen. Ušlo se u četvrti minut kada su poljoprivrednice ipak smanjile prednost. Pogodila je Spajićeva oba slobodna bacanja, dok je na drugoj strani Stojanovićeva bila polovična te je rezultat glasio 6:2. Kako je vreme u prvoj četvrtini odmicalo, ekipa iz Zemuna sve je više popravljala igru i lakše je dolazila do poena. Prve poene iz igre za svoj tim postigla je Vidojevićeva, iskoristivši dodavanje Žujevićevea do kraja deonice Žujevićeva je zabeležila još dve asistencije, potvrdivši epitet jednog od najboljih asistenata lige u ovoj sezoni. Konačan rezultat prve četvrtine bio je 9:7 za Poljoprivredni, nakon što je za preokret pogodila Jakovljevićeva. 

U drugoj četvrtini viđena je potpuno drugačija slika na parketu.  Ponovo su ekonomistkinje ušle u seriju koševa, ali ovaj put ona Poljoprivredni nije uzvratio. Na novu trojku Stojanovićeve nadovezala se sa četiri poena Eror i posle samo dva minuta trener poljoprivrednica Antić zatražio je tajm-aut (9:12). Uzvratila je Žujevićeva trojku po povratku na teren, a potom je ponovo usledila serija igračica EKOF-a. Bakovićeva je do poluvremena upisala svoje prve poene sa linije penala, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 22:15 u korist ekonomistkinja. 

Treći period igre otvorila je Eror, pogodivši tri od četiri bacanja, uz blokadu i ukradenu loptu. Loš start poljoprivrednica i u ovom kvartalu rezultovalo je dvocifrenim vođstvom EKOF-a, koji je na isteku trećeg minuta vodio sa 25:15. Tada je na scenu stupila Hristov iz redova Poljoprivrednog i dvojkom i asistencijom najavila da se njen tim do kraja neće predavati. Napetost kako na parketu, tako i na klupi, rasla je iz napada u napad i ubrzo se u period igre koji su obeležila slobodna bacanja poljoprivrednica. Upravo se Hristov nekoliko puta našla na liniji penala, nakon što je Eror zaradila tehničku grešku, i do kraja četvrtine svaki put bila je precizna, pa se u poslednji deo igre ušlo sa jednocifrenom prednošću ekonomiskinja od 33:25.  

Sastavi timova
Ekonomski fakultet  Poljoprivredni fakultet 
Tijana Baković 6  Dejana Kandić 1 
Zaga Krejaković 7  Nikolina Pločić 2 
Nataša Stolić 8  Marina Žujević 3 
Aleksandra Eror 9  Anđela Jakoviljević 4 
Milica Stojanović 16  Gordana Spajić 5 
Aleksandra Milutinović 18  Bojana Radovanović 6 
  Marija Hristov 7 
  Nikolina Bošković 8 
  Neda Civrić 10 
  Angelina Vidojević 14 

Pokušala je Krejakovićeva da prekine lošu seriju svog tima pogotkom za tri na startu poslednjeg dela igre, ali nije bila uspešna. Ni naredni napadi nisu doneli poene za EKOF, što je poljoprivrednice održavalo u ,,životu”. Na parket se tada vratila i Spajićeva i započela preokret Poljoprivrednog. Četiri poena ubacila je u tri napada, a nakon poena Boškovićeve, prednost ekonomistkinja smanjena je na samo jedan posed (31:33). Pokušala je Milutinovićeva da uzvrati i konačno upiše poene u četvrtom minutu za Ekonomski, mađutim ni njen šut nije pronašao put do obruča i poljoprivrednice su dobile šansu da prvi put posle prve četvrtine dođu do egalaŽujevićeva je tu šansu i iskoristila i sa dva laka poena izjednačila na 33:33. Psihološki pad u igri ekonomistkinja pokušala je za trenutak da vrati Stojanovićeva trojkom, ali bilo je to kratkog maha jer su poljoprivrednice nastavile da poentiraju. Prvo je Spajićeva pogodila nakon ofanzivnog skoka, a potom je Boškovićeva trojkom donela vođstvo drugi put na utakmici (36:38). Tada su ekonomistkinje potpuno pale u igri iako je ostalo gotovo tri minuta do kraja. Do završetka utakmice uspele su da ubace samo jedno slobodno bacanje preko Stojanovićeve, dok je na drugoj strani Radovanovićeva sa četiri poena postavila konačan rezultat koji je glasio 42:37 za Poljoprivredni fakultet. 

Statistika
Statistika  Ekonomski fakultet  Poljoprivredni fakultet 
1 poen  9/23 (39,13%)  8/16 (50%) 
2 poena   8/18 (44,44%)  14/36 (38,89%) 
3 poena  4/15 (26,67%)  2/14 (14,29%) 
Asistencije  8  9 
Ofanzivni skokovi  8  13 
Defanzivni skokovi  18  16 
Izgubljene lopte  13  8 
Ukradene lopte  2  2
Blokade   1  / 

U pobedničkoj ekipi Poljoprivrednog fakulteta istakle su se Gordana Spajić sa devet, Marija Hristov sa osam i Marina Žujević sa sedam poena, čemu je dodala i četiri asistencije. Na drugoj strani, u redovima Ekonomskog fakulteta najzapaženija bila je Milica Stojanović sa 15 poena, čime je bila i najefikasnija igračica susreta, a pratila ju je Aleksandra Eror sa devet poena, dve ukradene lopte i jednom blokadom.  

Najbolji asistent utakmice, Marina Žujević, pohvalila je nakon pobede košarkašice i jedne i druge ekipe: ,,Jako uzbudljiva utakmica. Previše agresivna… Čestitam protivnicama na borbi. Čestitam svojim devojkama što su uspele da izvuku utakmicu do kraja, ali moram da istaknem pre svega Gordanu Spajić koja je igrala povređena”, rekla je Žujevićeva. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBronzani pravnici i Stankovski MVP lige
Naredni tekstPenal-okršaj pripao učiteljicama
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.