Političari i dalje neporaženi

431

Odbojkaši Fakulteta političkih nauka su pobedili ekipu Beogradske poslovne škole rezultatom 2:1 ( 15:25, 25:23, 15:12), u okviru četvrtog vikenda USSB lige. Duel je obeležio još jedan preokret političara, koji su posle izgubljenog prvog seta sveli broj grešaka na minimum i tako stvorili uslove za preokret.

Političari su u ovaj meč ušli kao blagi favoriti, pošto su u dosadašnja dva meča ostvarili isto toliko pobeda, međutim igrači BPŠ su pružili žestok otpor. Taj otpor se mogao videti već na početku prvog seta koji je protekao u rezultatskoj klackalici, gde se uglavnom igrao poen za poen,  sve do trenutka kada je Čendić odservirao as za 8:6, u korist ekipe FPN-a. Tada odbojkaši BPŠ prave ključnu prednost  za osvajanje prog seta i dolaze do rezultata 13:9. Seriju započinje Ćirović, sa odličnim napadom a nastavljaju je igrači FPN-a koji prave tri vezane greške. Kraj serije donosi još  jednu grešku političara i po jedan poen Ćirovića i  Radonje, koji su bili i najraspoloženiji za igru. Do kraja seta prednost je samo rasla, a tome su najviše doprineli Ćirović sa dva i Radonja sa tri uspešna napada, posle sigurnih dizanja tehničara Lazarevića. Sa druge strane igrači FPN-a su tokom celog seta napravili veliki broj grešaka, čak 11, a kada se na to doda i da Nikodinović i Vladisavljev, dva ponajbolja igrača, nisu bili produktivni u napadu to za rezultat ima ubedljiv gubitak seta od 25:15.

Drugi set je doneo još veću dramu i borbu, međutim početak nije nagoveštavao tako nešto pošto su odbojkaši FPN-a poveli sa 8:3.  Najzaslužniji za ovu prednost  bio je Vadisavljev koji je postigao tri poena i to iz servisa, bloka i uspešnog napada, a na to su Milisavljević i Nikodinović dodali još tri oiena. Odbojkaši BPŠ su zatražili minut odmora, kako bi prekinuli seriju političara i posle njega prave seriju od 6:0, te tako prelaze u vodstvo od 9:8. U ovoj seriji istakao se Ivković sa dva bloka i Radonja sa jednim sigurnim napadom. Posle tajm-auta koji su zatražili igrači FPN-a ulazimo u period igre koji je obeležen rezultatskom klackalicom i obračunom sa jedne strane Ćirovića i Radonje koji su postigli devet poena, a sa druge Vladisavljeva i Nikodinovića sa 10 postignutih poena. Ključni momenat se desio pri rezultatu 23:23 kada igrači BPŠ prave grešku, a Vladisavljev biva siguran u napadu i poravnava rezultat u setovima.

Statistika
                 FPN BPŠ
Poeni iz igre 22 29
Poeni iz bloka                     5 6
As servis 6 2
Servis greške                     8 7
Greške iz igre                    16 15

Kulminaciju ovog meča smo videli u trećem setu kada se sve do kraja igrao poen za poen. Ono što je prevagnulo na stranu političara jeste sigurnija igra tandema Vladisavljev i Nikodinović sa šest osvojenih poena i kada se na to doda još sedam grešaka BPŠ dolazimo do osvojenog seta za FPN i pobede od 2:1.

Sastavi timova
                        FPN                     BPŠ
1. Nikodinović N. 4. Ćirović I.
6. Vladisavljev S. 5. Radonja
7. Naumović M. 2. Lazarević S.
9. Milisavljević S. 1. Stević M.
3. Ralević A, 9. Vasić A.
16.Čendić V. 8. Ivković V.
17. Tešić A.

Utiske posle još jednog dramatično dobijenog meča izneo je kapiten Stefan Vladisavljev. „ Prvo bih čestitao mojim momcima na pobedi. Mislim da smo malo sporije ušli u  meč, a kada smo došli do svoje igre i počeli da se pridržavamo nekih taktičkih zamisli sve je došlo na svoje mesto i uspeli smo da trijunfujemo“, rekao je Vladisavljev.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDoktorke bez leka za ETF
Naredni tekstPobeda Poljoprivrednog posle preokreta
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.