Politehnika bez izmene do pobede

231

Studenti Beogradske politehnike savladali su vršnjake sa Vojne akademije rezultatom 48:44 (12:7, 11:16, 11:10, 14:11). Meč je bio neizvestan do poslednjeg minuta, oba tima su se smenjivali u vođstvu, ali su na kraju politehničari slavili. Zanimljivo je da su studenti politehnke utakmicu odigrali bez izmene.

Sastavi timova
Vojna akademija  Beogradska politehnika
Kostić V. Pajović V.
Račić A. Kovandža P.
Planojević A. Krstić Đ.
Tasić N. Davlović P.
Cvetković M. Jovulov N.
Aleksić N.
Stojanović A.
Mančev I.
Kulić B.
Dobranić M.
Krstić V.

Meč su bolje otvorili vojnici. Cvetković je na asistenciju Planojevića pogodio za dva poena. Nedugo zatim, Dobranić je na asistenciju Račića povećao prednost Vojne akademije na 4:0. Iako su slabije ušli u utakmicu, politehničari su pogocima Davlovića i Jovulova ubrzo izjednačili rezultat. Posle trojke Pajovića, studenti politehnike su prešli u vođstvo koje je na kraju  četvrtine glasilo 12:7. Prvo je nakon nesportskog faula vojnika Jovulov pogodio dva slobodna bacanja, a zatim je Pajvoić bio precizan za tri poena.

Drugu četvrtinu ponovo bolje otvaraju studenti Vojne akademije. Dobranić je dva puta pogodio za dva poena. Na drugoj strani dobar je bio Davlović. Pogodio je pod faulom koji je naknadno iskoristio. Odmah sledeći napad položio je loptu u koš tako da su ovom serijom od 5:0 sredinom deonice politehničari stekli rezultatsko vođstvo od 17:11.  Trener Vojne akademije je zatim pozvao tajmaut nakon kojeg su se vojnici, predvođeni Dobranićem zaigrali znatno bolje na oba dela terena. Krilo vojnika je pogodio trojku, a zatim je preciznim šutem sa distance pogodio za 16:17. Do kraja, oba tima su postigli nekoliko poena pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim  rezultatom 23:23

Poluvreme je više prijalo vojnicima jer su na samom početku četvrtine Kostić i Dobranić postigli poene. Učnilo se da umor stiže politehničare, ali nije bilo tako. Nakon rezultatskog minusa 27:23 ovaj tim je trojkama Davlovića i Pajovića ponovo stekao prednost od 29:27. Nakon nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane terena, devetka vojnika Cvetković je pogodio za dva poena a momci sa Politehnike su, iako umorni, serijom 5:0 koju su predvodili Krstić i Jovulov održali rezultatski plus – 34:33.

Poslednjih deset minuta utakmice započeli su politehničari. Dva napada im je trebalo da steknu prednost 39:35. Kod vojnika su za egal i nerešen rezultat precizni bili Tasić i Stojanović. Ipak, četrnaestica studenata politehnike Jovulov je poentirao uz faul da bi ponovo njegova ekipa vodila sa 42:39. Na nepunih dva minuta do kraja rezulta je ponovo bio plus 3 za ekipu Politehnike. Tada je vojnik Stojanović  pogodio za dva poena. Sve je govorilo u prilog tome da će završnica biti neizvesna. Vojnici međutim, uprkos želji nisu uspeli da preokrenu utakmicu. Ključne poene za politheniku pogodio je Krstić na nepunih 50 sekundi pre kraja. Pogotkom sa linije za slobodna bacanja i polaganjem, postavio je konačan rezultat utakmice 48:44 u korist Beogradske politehnike.

Statistika
Vojna akademija  Beogradska politehnika
Poeni 44 48
Šutza 1p 3/8 5/8
Šutza 2p 16/43 11/28
Šutza 3p 3/18 7/18
Defanzivniskokovi 16 19
Ofanzivniskokovi 15 6
Asistencije 6 5
Blokade 2 3
Izgubljenelopte 8 5
Ukradenelopte 5 1

Najzapaženiji pojedinac kod politehničara bio je Davlović sa 12 poena i četiri asistencije. Na drugoj strani 15 poena je postigao Dobranić.

Bek politehničara Davlović bio je zadovoljan pobedom svog tima. ,,Borili smo se svih 40 minuta, igrali smo bez izmene i zbog toga smo bili umorni. Na kraju smo pobedili i to je najvažnije“, rekao je najefikasniji u pobedničkom timu.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstTMF nastavio pobednički niz
Naredni tekstDrobnjak nosio IKT do pobede
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.