Policija uhapsila pravnike

527

U okviru trećeg kola USSB lige za košarkaše odigrana je u sali Žarkovo utakmica između Kriminalističko policijske akademije i Fakulteta za poslovne studije i pravo, završena u korist polcajaca 51:44 (9:8, 15:16, 11:8, 16:12).

Finalni dan USSB

 

Tokom cele utakmice košarkaši obe ekipe igrali su izjednačeno i oslanjali se na šut sa distance. Prve poene u početnoj četvrtini za policajce postigli su Grujica i Ilić šutevima za tri i doveli svoju ekipu u prednost (6:2). Posle ovog početnog naleta KPA, pravnici su uspeli da skupe redove i odgovore dobrim potezima na oba kraja parketa. Bili su sigurniji u skoku, a počeli su i da pogađaju. Po poenima je prednjačio Drašković u timu FPSP-a, ali je imao i pomoć Andrejevića i Čaline. Do kraja prve četvrtine, policajci nisu uspeli da nametnu svoju igru, pa su pred odmor imali poen prednosti (9:8).

 

 

Druga četvrtina meča bila je znatno aktivnija na obe strane. Ekipa FPSP-a dolazi u prednost trojkom Bajčetića  (13:11). Ovog puta protivnički tim nije imao odgovor i odlazi na tajm-aut. Posle pauze pravnici ulaze znatno agresivnije u igru i upisuju svoj niz od devet poena uigranom akcijom Bajčetića i Draškovića. Uz bolju igru u odbrani i efikasniji napad pravnici su zasluženo dobili ovaj period igre rezultatom  (16:15), a na poluvremenu je bilo nerešeno, 24:24.

Trbojević je otvorio drugo poluvreme pogotkom za tri poena za KPA, a potom je Ilić pogodio dva penala za plus pet (29:24). Na strain FPSP-a nije bilo preterano raspoloženih igrača, budući da nisu uspeli da pogode šuteve za dva, kao i slobodna bacanja. Treća deonica je do kraja bila neizvesna, nijedna ekipa nije uspela da se odvoji previše. Vođena je bitka za svaku loptu, a odbrane su bile na visokom nivou. Takva situacija na terenu se oslikala i na semaforu, pa je KPA imala prednost od tri poena pred ulazak u odlučujući deo meča (35:32).

Sastavi timova
Kriminalističko policijska akademija Fakulteta za poslovne studije I pravo
Trbojevac Drašković
Grujica Nikolić
Topić Popović
Vlatković Bajčetić
Ilić Andrejević
Polić Čalina
Tasić Radović
Kiković Šipka
Zagrađanin

Iako je KPA imala prednost, to nije previše omelo pravnike. Popović je na početku poslednje četvrtine vratio rezultat u egal trojkom (35:35). Ovo je bila prilika da Fakultet za pravo preokrene meč, ali to nije uspeo. Ilić je vratio trojku, a potom pogodio i za dva poena. Na to se nadovezao Grujica pogodivši van linije 6,75 što je donelo osam poena prednosti policajcima (43:35). Od tog momenta su momci sa KPA igrali veoma sigurno, održavajući prednost. Nisu dopuštali timu Fakulteta za poslovne studije I pravo da se ozbiljnije približi. Bio je KPA siguran u svom reketu, a to je rezultovalo konačnim trijumfom 51:44.

Statistika
KPA FPSP
Poeni 51 44
Šut za 1p 3 4
Šut za 2p 15 11
Šut za 3p 3 4
Defanzivni skokovi 19 18
Ofanzivni skokovi 8 3
Asistencije 5 2
Blokade 1 2
Izgubljene lopte 3 6
Ukradene lopte 6 2
Bek KPA Miloš Ilić je posle meča rekao da je ovo bila interesantna utakmica, a čestitao je i svojim protivnicima na pokazanoj igri. “Ovo je bila dobra utakmica, pre svega fer i korektna. Čestitam svojoj i protivničkoj ekipi na zalaganju. Pri kraju smo odigrali dobru odbranu, a imali smo i malo sreće. Sve u svemu, dobar meč”, završio je Ilić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBeloica na turniru u Čengduu
Naredni tekstBeogradska poslovna škola dala otkaz informatičarima
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.