Poeni Koševića i Đokića doveli do četvrte pobede saobraćajaca

710

Košarkaši Saobraćajnog fakulteta naneli su poraz ekipi Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom 68:46 (21:13, 17:14, 14:12, 16:7), u okviru sedmog kola Lige Univerziteta u Beogradu u hali ,,KK Radivoj Korać’’.

Finalni dan USSB

Saobraćajac Košević otvorio je meč pogotkom za dva, potom je ekipa fizičke hemije uzvratila trojkom Joksimovića. Student fizičke hemije Stefanović bio je precizan za dva, dok su sa druge strane parketa Košević i Đokić zabeležili niz od devet poena (13:9). Nakon tajm-auta, obe ekipe upale su u seriju promašaja za tri, koju je prekinuo Stefanović pogotkom za dva. Saobraćajac Malbašić upisao je poslednje poene u toku prve deonice (21:13).

Drugu četvrtinu započeli su studenti Saobraćajnog fakulteta sa linije slobodnog bacanja. Nakon bezuspešnog napada Fizičke hemije, student Saobraćajnog Pajić upisao je dva poena. Košarkaš fizičke hemije Jovanović zabeležio je dva poena sa linije penala (23:17). Šekularac je uz asistenciju kolege Gambiraže postigao dva poena. Nakon preciznog šuta Jovanovića za tri, Fakultet za fizičku hemiju bio je na jedan poen razlike od Saobraćajnog fakulteta (23:22). Saobraćajci Košević i Đokić nisu dozvolili protivnicima da preokrenu rezultat, pa su do kraja prvog poluvremena upisali 11 poena (38:27).


Sastavi timova

Saobraćajni fakultet

Fakultet za fizičku hemiju

  Milivojević R. Đokić P.
Pejović N. Joksimović A.
Topalović M.   Gambiraža S.
Benčić O. Mladenović d.
Stojanović L. Katić M.
Lukanović Đ. Jovanović I.
Malbašić j. Šekularac A.
Mrđa R. Stefanović I.
Košević S.
  Damjanović M.
  Đokić L.
  Pajić J.
Nakon kratke pauze, treću deonicu otvorio je Pajić pogotkom za dva. Usledila je trojka ekipe fizičke hemije koju je postigao Stefanović. Tokom ove četvrtine istakao se saobraćajac Pajić sa 10 poena. Ponovo je za tri bio precizan Stefanović, koji je do kraja postigao još četiri poena (52:39).

Serijom promašaja obe ekipe otpočela je poslednja deonica, a prekinuli su je poeni Đokića uz asistenciju Koševića. Drugu trojku na meču zabeležio je Joksimović, dok je sa druge strane Mrđa upisao četiri poena. Nakon što je ukrao protivnicima loptu, student fizičke hemije Katić, u kontranapadu zabeležio je prve pone. Do kraja meča istakao se saobraćajac Pajić postigavši četiri poena. Meč je završen pobedom Saobraćajnog fakulteta rezultatom 68:46.

Najefikasniji košarkaši na meču bili su saobraćajci Košević sa 18 poena i pet asistencija i kolega Đokić sa 18 poena i tri asistencije, dok se u protivničkoj ekipi istakao Stefanović sa postignutih 10 poena.

Statistika

Saobraćajni fakultet

Fakultet za fizičku hemiju

Poeni 68 46
Šut za 1p 6/13 4/8
Šut za 2p 31/57 15/32
Šut za 3p 0/10 4/16
Defanzivni skokovi 25 16
Ofanzivni skokovi 18 10
Asistencije 20 11
Blokade 3 1
Izgubljene lopte 18 19
Ukradene lopte 19 14
Nakon utakmice Stefan Košević je poedelio svoje utiske. ,,Čestitao bih saigračima na pobedi. Otvorili smo ovu sezonu sa četiri pobede i očekujem da se ovaj niz nastavi’’, rekao je Košević.

Košarkaš Saobraćajnog fakulteta Rastko Mrđa, bio je zadovoljan ishodom i dodao je: ,,Ovo je za nas bila veoma važna utakmica. Dobro smo otvorili meč, kasnije smo imali mali pad koji su protivnici iskoristili da smanje rezultatski zaostatak. Tokom drugog poluvremena pokazali smo naš kvalitet, trčanje i upornost. Cilj nam je da dođemo do prvog mesta u grupi’’, rekao je Mrđa.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNezaustavljive farmaceutkinje!
Naredni tekstEkonomisti slavili sa +40
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.