Podmlađena reprezentacija Srbije izgubila na startu turnira u Kini

467

 Košarkaška reprezentacija Ukrajine pobedila je podmlađeni sastav seniorske ekipe Srbije na turniru u Kini, rezultatom 57:67 (17:11, 20:14, 16:12, 4:30). Najrazigraniji igrači našeg tima bili su Pašajlić koji je zabeležio 11 poena i Krstić sa upisanih 10 koševa i četiri skoka. Na suprotnoj strani dominantnu partiju pružio je Kobets koji je ubacio 22 poena.

Finalni dan USSB

U timu koji prerdvodi Jovica Antonić, zamenik Aleksandra Đorđevića, nalaze se dobro poznati igrači koji nisu zanemarili studentski život zbog sportske karijere, poput Đokovića, Ristića i Nenadića.

Najefikasniji student naše reprezentacije bio je Nemanja Nenadić. Doskorašnji član univerzitetske reprezentacije, upisao je osam koševa. Pored sjanih patija tokom ove sezone u dresu reprezentacije, nekadašnji član univerzitetske reprezentacije, Ilija Đoković na meču protiv Ukrajinaca prikazao je slabije izdanje upisavši tri poena i četiri skoka. Dušan Ristić, bivši student Univerziteta Arizona i novo pojačanje Crvene zvezde, postigao je četiri koša uz četiri skoka. Dominantnija igra naših momaka prikazana je u prve tri četvrtine, dok je u poslednjoj deonici inicijativu u potpunosti preuzela suparnička ekipa, pa im je taj period igre pripao ubedljivim rezultatom 4:30.

Sledeće utakmice u grupnoj fazi reprezentacija Srbije odigraće protiv ekipe Angole i domaćina Kine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB