Počinje univerzitetska liga u odbojci za studentkinje

100

U sezoni 2014/ 2015 za titulu najbolje prvoligaške ekipe u konkurenciji studentkinja boriće se dvanaest ekipa. Ekipe su žrebom podeljene u dve grupe, a nosioci grupa su prošlogodišnje finalistkinje, ekipe Pravnog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka.

U grupi A će se pored tima Pravnog fakulteta za mesto na završnom turniru boriti i ekipe Građevinskog fakulteta, Filološkog fakulteta, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Kriminalističko- policijske akademije i Arhitektonskog fakulteta.

Grupu B će pored nosioca, ekipe Fakulteta organizacionih nauka činiti i timovi Univerziteta Megatrend, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Tehnološko- metalurškog fakulteta, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka.

U drugoj univerzitetskoj ligi nadmetaće se čak devetnaest ekipa, podeljenih u četiri grupe.

Grupu A čini Stomatološki fakultet, Učiteljski fakultet, Biološki fakultet, Fakultet bezbednosti i Univerzitet Singidunum.

U grupi B takmičiće se Fakultet veterinarske medicine, Šumarski fakultet, Medicinski fakultet, Vojna akademija i Poljoprivredni fakultet.

Grupa C je jedina grupa koju čine samo četiri ekipe, a to su Elektrotehnički fakultet, Matematički fakultet, Farmaceutski fakultet i Saobraćajni fakultet.

U grupi D nadmetaće se timovi Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije, Rudarsko- geološkog fakulteta, Beogradske poslovne škole, Mašinskog fakulteta i Filozofskog fakulteta.

Nakon grupne faze Prve lige dve najbolje plasirane ekipe u grupi prolaze u polufinale, gde se ukrštaju prvoplasirane sa drugoplasiranim iz grupe. Ekipe sa najmanjim brojem bodova u grupi direktno odlaze u niži rang takmičenja, a status prvoligaša dobijaju dve najbolje ekipe iz Druge lige.

 

Fejsbuk komentari