Počinje plej-of za odbojkaše – Elektronski brani titulu

247

Završen je regularan deo ovogodišnje sezone Univerzitetske lige Niša za odbojkaše. Na većini utakmica nije bilo značajnijih iznenađenja, a favoriti su uglavnom odnosili pobedu.

Finalni dan USSB

Nakon devet odigranih kola stanje na tabeli izgleda ovako. Najbolja ekipa u regularnom delu sezone bio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, koji je osvojio 24 poena. Sa samo bodom manje, na drugom mestu, nalazi se prošlogodisnji šampion, ekipa Elektronskog fakulteta. Obe ekipe su se automatski plasirale u polufinale, gde će čekati pobednike prethodnih nadmetanja. Za trećeplasiranu i četvrtoplasiranu ekipu obezbeđeno je učešće u četvrtfinalu. Na trećem mestu nalaze se odbojkaši Medicinskog fakulteta sa 22 poena, kojima su porazi od direktnih konkurenata u borbi za prva dva mesta onemogućili automatski prolaz u polufinale. Četvrto mesto zauzeo je Pravni fakultet, sa 17 bodova i 6 dobijenih utakmica.

tabela odbojka

Ekipe koje su bile plasirane od petog do osmog mesta odigraće svoje utakmice u osmini finalaPetoplasirani Ekonomski fakultet odmerio je snage sa Mašinskim fakultetom, koji su kao osmi poslednji obezbedili vizu za doigravanje. U prvoj utakmici osmine finala ekipa Ekonomiskog fakulteta odnela je pobedu sa 2:0 u setovima.

Sa druge strane, šestoplasirani Fakultet zaštite na radu izaći će na megdan ekipi Građevinsko-arhitektonskog fakulteta. U  prvoj utakmici regularnog dela FZNR odneo je tesnu pobedu, te ovo obećava dobar i kvalitetan meč.

Sad je izvesno da će Ekonomski u četvrtfinalu igrati protiv Pravnog, dok Medicinski čeka boljeg iz duela FZNR-GAF. Iz daljeg takmičenja ispale su ekipa VTŠ-a i PMF-a.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPreko pola reprezentacije “studenti”!
Naredni tekstEkonomski prošao u četvrtfinale
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.