Počinje Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u orijentiringu

294

Pripreme za prvo Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u orijentiringu, koje se održava u češkom gradu Olomoucu, se privode kraju. Prvenstvo zvanično počinje 24. jula i trajaće do 28. istog meseca kada će se proglasiti pobednici.

Finalni dan USSB

Žašto je baš za domaćina prvog Evropskog prvenstva u orijentiringu izabrana Češka Republika govore podaci da je orijentiring jedan od najvećih neolimpijskih sportova u Češkoj. Trenutno je preko 11500 trkača registrovanih u Češkoj Orijentiring federaciji.

Dan pre početka prvenstva u Olomoucu su se okupile ekipe iz 19 evropskih zemalja. Ukupan broj prijavljenih takmičara je 192, sa 51 univerziteta u Evropi. Najveći broj takmičara došao je iz Švajcarske (17) i Francuske, a jednako interesovanje je pokazala i zemlja koja je ove godine domaćin – Češka Republika.  Uprkos nedovoljno velikom  interesovanju za ovaj sport u Srbiji, i ona ima dva predstavnika Univerziteta u Beogradu, a to su Sava Lazić i Strahinja Strelić.

Nakon okupljanja i smeštanja u sobe takmičari su se uputili na trening-trku u obližnjem  Prostejovu. Iako je trka bila samo priprema za sutrasnji početak takmičenja, svi učesnici su nastupili sa velikom željom za pobedom, a ništa manje se od njih ne očekuje i u nastavku takmičenja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB