Počinje Euroijada 2018!

942

Osmo po redu studentsko sportsko takmičenje Euroijada biće održano od 8. do 12. novembra u Pragu. Do sada, na ovom nadmetanju učestvovalo je preko 1200 sportista, sa više od 50 fakulteta iz 21 države. Ove godine studenti će odmeriti snage u devet sportova – futsalu, fudbalu, tenisu, rukometu, stonom tenisu, košarci, odbojci, plivanju i atletici.

Finalni dan USSB

 

Srbija će imati predstavnike u četiri sporta. Na odbojkaškom turniru u konkurenciji muškaraca učešće su uzele ekipe Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Ekonomski fakultet iz Beograda, Univerzitet Singidunum i Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice. U konkurenciji odbojkašica takođe ćemo videti ekipu Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, zatim devojke sa Medicinskog fakulteta iz Novog Sada i Univerziteta Singidunum.

Od futsal ekipa na Euroijadi za titulu najboljih boriće se Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, Rudarsko geološki fakultet iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Univerzitet Singidunum, ekipa Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada, Ekonomski fakultet iz Beograda, Univerzitet Educons iz Sremske Kamenice i Medicinski fakultet iz Novog Sada. Od ženskih ekipa, iz Srbije će biti samo futsalerke Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Na košarkaškim terenima videćemo tri tima iz Srbije u muškoj konkurenciji i dva tima u ženskoj. Košarkaši Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije i Univerziteta Singidunum izaći će na megdan kolegama iz inostranstva, dok ćemo u ženskoj konkurenciji imati priliku da navijamo za devojke sa Učiteljskog fakulteta iz Beograda i sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Turinir u rukometu ugostiće pet ekipa iz Srbije, sve u muškoj konkurenciji, a to su Tehnički fakultet iz Zrenjanina, Univerzitet Singidunum, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda i Saobraćajni fakultet iz Beograda.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB