Počele prijave za Evropske univerzitetske igre

424

Prijavljivanje za Evropske univerzitetske igre koje će se održati sledeće godine u julu u Lođu, zvanično je počelo, a registraciju sprovode nacionalna univerzitetska sportska tela u Evropi, pod okriljem Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) – pokrovitelja i davaoca licence ove manifestacije.

Finalni dan USSB

Na Evropskim univerzitetskih igrama ispred 400 evropskihuniverziteta iz 40 zemalja predstaviće se oko 5000 studenata, koji će imati priliku da se oprobaju u basketu 3×3, badmintonu, košarci, rukometu na pesku, odbojci na pesku, šahu, fudbalu, futsalu, rukometu, džudou, karteu, kik boksu, muajtajju, sportskom penjanju, plivanju, stonom tenisu, tenisu, odbojci, vaterpolu i sedećoj odbojci, kao demo sport.

Pored sportskih takmičenja, igre će se fokusirati i naobrazovne i društvene aspekte univerzitetskog sporta u Evropi, sa radionicama na teme antidopinga, dvojne karijere, inkluzije, volontiranja, a biće održana i Rektorskakonferenciju.

Podsetimo, Evropske univerzitetske igre održaće se između 17. i 30. jula, kada će studenti doći u Lođ na najveću akademsku sportsku manifestaciju u Evropi čiji će domaćinibiti najveći sportski objekti u ovom gradu.

Planirano je da se deo takmičenja održi na Tehnološkomuniverzitetu koji ima jedini zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodstvu, gde će se održavati takmičenja u plivanju i vaterpolu. Objekat će se koristiti i kao “suva zona” za takmičenja u badmintonu, futsalu i sportskom penjanju.Takođe, manifestacija će se održavati i u gradskim objektima, ali i onima koji pripadaju Univerzitetskom sportskom savezu.

Vredi napomenuti da će ceremonija otvaranja Evropskihuniverzitetskih igara (EUG) Lođ 2022 biti održana u Lođ Atlas Areni.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB