Počela studentska e-sport liga

369

Ovog vikenda odigrano je prvo kolo ASUS eSport lige Univerziteta u Beogradu. U okviru prve e-sport lige u Srbiji, takmičari će imati priliku da se bore za gejming sobu koju će pobedniku obezbediti kompanija ASUS.

Svakog vikenda će biti igrani mečevi između 39 različitih ekipa, a ove nedelje je otpočelo takmičenje u DOTA 2 turniru. Igra se po principu best-of-two, a u slučaju da rezultat bude nerešen, ekipe osvajaju po bod. Svaki fakultet mogu predstavljati maksimalno dva tima.

Prvog dana su snage odmerili Farmaceutski fakultet i Matematički fakultet. Matematičari su odneli pobedu i tako zabeležili prva tri boda u ovom takmičenju. Sledeći meč su igrale ekipe Biološkog fakultet i ETF 2, gde su Elektrotehničari odneli pobedu u oba duela. Prvi dan su zatvorile ekipe Pravnog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka. Ovo je bio najneizvesniji meč, pa su protivnici podelili bodove.

Ekonomski je u prvom okršaju nedeljnog dela programa pobedio Fakultet bezbednosti, a svoj prvi trijumf zabeležila je i ekipa Fakulteta organizacionih nauka protiv Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, a Medicinski fakultet je u poslednjem meču prvog kola bio savladao Fizički fakultet.

Sledeće nedelje se nastavlja DOTA 2 liga, a počinje i CS:GO deo takmičenja.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMilan Pavlović vicešampion sveta u karateu
Naredni tekstFutsal: rezultati SUUB lige
Student druge godine Fakulteta Politickih Nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.